HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, May 30, 2011

Kongsi: Lu Langsi Lu Mati, Tengok Saja Jangan Fikir

Assalamualaikum..


Hello. Hello. Blog.

2 hari aku tutup blog sendiri. Sesaja. Nak rasa hidup tanpa dihantui blog sendiri dan jugak blog-blog korang semua hohoho. 

Pagi Sabtu kelmarin aku bizi loh sebab menghadiri acara sekolah tadika. 

Petang pulak aku bersendirian di rumah bersama anak-anak kecil yang membuat kekecahan dalam rumah. Suami aku pegi PICC ambik anugerah. Aku bosan tak tahu apa nak buat. Nak buat keje-keje surirumah aku malas. Penat mendukung bayi sepanjang acara di sekolah tadika membuatkan aku nak melepek saja depan tv. 

Tapi takda rancangan tv yang seronok ditengok melainkan ulangan Maharaja Lawak yang bila aku bukak je jadi tv tengok aku. Bila bukak je tv tengok aku lagi. Tak kira malam atau siang. AF pon samalah. Aku bukak je terus tv tengok aku tido lagi dan lagi. Buang karan!

Jadi menghindar daripada kejadian buang karan berulang aku orderlah movie Kongsi ni kat astro first. Ada yang review kata movie ni best ada yang kata tak best. Bagi aku pulak:

Kalau nak tengok cerita, jangan tengok cerita ini. Sebab cerita dia takda jalan cerita. Senang cerita kalau tengok jangan fikir apa-apa hanya tengok dan ketawalah kalau suka sebab itulah tujuan cerita ini dibuat cerita. ada paham?

Kalau tujuannnya nak tengok Shaheizy Sam semata-mata, tercapailah sebab inilah tujuan cerita tanpa hala tuju ni.

Sinopsis

Temulawak? Temulak? Tumulak?..lakonan Shaheizy Sam seorang samseng dari Thailand diberi tugas oleh Kempedu untuk mengucar-ngacirkan kumpulan kongsi gelap kat Malaysia. Kumpulan ini terdiri daripada 3 kumpulan kaum iaitu Melayu, Cina dan India. Si Temulawak ni bunuh lah ahli-ahli kongsi gelap ni. Apa sebab dia kena buat onar macam ni takdalah aku mengerti. Saja nak wujudkan rusuhan kaum kut? Dah kata dah jangan fikir apa-apa kalau nak tengok. Disebabkan tu dia diburu oleh pihak kongsi gelap dan jugak seorang polis yang kebetulan kawan lama dia masa kat kampung tapi dah bermusuh. Selebihnya tengok saja aksi komedi pelakon-pelakonnya dan aksi lagak ngeri yang tak ngeri tapi menggelikan hati. Pesanan penaja: Tengok Aje Jangan Fikir Apa-Apa anda pasti terhibur. Cubalah. Hahaha.

39 comments

May 30, 2011 at 9:52 AM

wah ramai dah review cite nih.cam best.hehehe.

May 30, 2011 at 9:54 AM

as salam cik betty..sye dgr komen² yg dh tgk cte ni ckp X BEST..ye kew??jln cte yg xbest..org nk g tgk sbb ade sam n lam kple otak set msti cte ni best..skali hampeh..ermmmm...

May 30, 2011 at 9:54 AM

david teo marah kalau orang kutuk filem dia~~saya report kat davis teo~~

May 30, 2011 at 10:33 AM

xtgk lagi crite ni, tapi teringin nak tgk
nur kasih the movie akak dh serbu?

May 30, 2011 at 10:54 AM

cik betty,
tu la...ramai yg kate tak best...kalu ade yg kata best pon sebab MR SS tu. tapi kutip tak hengat citer ni sampai 7 juta...

May 30, 2011 at 11:10 AM

temualawak nie bukan sebuah makanan kesihatan dr indon ke?? huhuhuhhuhh

May 30, 2011 at 11:24 AM

sizuka&queenbee: bg sy tak best

bujal X: eleh..reportlah..hehe

mina: akak tunggu astro first

msred: box office sbb SS..david teo marketing power..

sahrom: nama dia temulak ke tumulak tah..saja sy tulis temulawak..temulawak tu sejenis bhn mcm kunyit ke halia tah ..kutlah..

May 30, 2011 at 11:25 AM

kak..kita suka part yang de orang tu sebut bahasa kl jadi bahasa baku tu..'nibong tebal'..haha

May 30, 2011 at 11:27 AM

Belum tengok lagi....Malas nak order Astro First..tu..duit lagi..hehehe

May 30, 2011 at 11:45 AM

ha 'ah . akak rasa macam dah lama akak tak buka blog . hari tu Tia ada review akak . akak tak baca lagi kot ;)

kongsi ? Tia dapat bagi 2 bintang dari 5 bintang . memang tak faham jalan cerita . tapi ada scene lawak sikitlah . tapi still tak boleh cover yang tak best tuh .. grr ~

May 30, 2011 at 12:10 PM

cerita ni mm no point je..kalau yg betul2 minat sam tu maybe lah rs worth skit, sbb dpt tgk sam.

May 30, 2011 at 12:59 PM

sungguh ke kak nama dia temulawak..? gelak2 kejap..hehe.. ;)

sy pun tk tgk lagi cerita ni...ada yg kata best...terbaik bagai...ada yg kata tak.... ;)

May 30, 2011 at 1:00 PM

Bestkan rinna hidup tanpa blog. tapi sekejap je, lepas tu mula tangan ni nak buka blog kan. tengok jelah , cite tu pelarisnya shaziey sam je.

May 30, 2011 at 1:22 PM

bila Rina dah review ni.. campur review org lain ... rumusanya memang tak best la kot... kekeke ... saya pun tak tengok lagi ..

May 30, 2011 at 2:47 PM

takpe..saya tak langgan pun, sebab raya tahun ni mesti keluar..ekekkee

May 30, 2011 at 2:55 PM

emm mmg tak minat sam tu.plus mmg tak suka cerita yg ntah apa2..tgok kak limah yg org kata kelakar tu pun bg sy lawak bodoh.tak abeskan pun cerita tu pastu tido.mmg takkan tgoklah cerita nie rasanya..haha

May 30, 2011 at 3:06 PM

tak tgk lagi..harap tak mahu tgklah...hehehe...

May 30, 2011 at 3:33 PM

suka dengan cerita tak perlu banyak cerita...hehe

May 30, 2011 at 3:37 PM

puan kutu: eh? kita samalah..cerita hantu kak limah tu x masuk betul dgn sy..sy ingat sy sorang je yg pelik..

May 30, 2011 at 3:39 PM

citer memang style cik betty...tapi rasanya mesti ada sambungan..percaya tak?heheheh

May 30, 2011 at 4:24 PM

bukan peminat tegar SS. so citer ni saya pass. heheh~

May 30, 2011 at 4:30 PM

macam best je...xsempat g tengok lg...emm..

May 30, 2011 at 5:25 PM

belum tengok lagi..tapi dah download citer nie kat youtube...hehhehehe

May 30, 2011 at 6:28 PM

cite ni dapat sambutan gak la...
xtgk ag pun...
uhhuhuhu

May 30, 2011 at 8:50 PM

best cerita ni..idea lawak baru...sempoi! jom pakat tengok..lawak!!

May 30, 2011 at 8:51 PM

No belum tengok lagi..tak tau la rasanya mcm abg tkmo langgan kot..takpun tunggu tahun depan masuk tb hehe

May 30, 2011 at 9:22 PM

hehe... ada cakap citer ni sedap.. ada cakap citer ni xsedap.. mane satu ni.. hahaha

May 30, 2011 at 10:29 PM

dah tengk dah cerita ni serius bosan macam hape tah hahhaha , tang lawak tang 3 keetua gangster tu masuk lokap je.. hehehe

May 30, 2011 at 10:56 PM

em.........
kalau ayu oder sure tak sempat nak tonton...


PS; mmg lama ayu tak jenguk sini.. dekat seminggu kot,..buzy

May 30, 2011 at 11:35 PM

heheh. tertidur lah kak tengok cerita ni. separuh lagi nak habis. -_-

May 31, 2011 at 9:33 AM

hahaha ntah lah,rmai yg kt cite ni kurang best kan...akak nakkkkk sgatttttt tgk Nur kasih

May 31, 2011 at 9:43 AM

nak cuba la. huhu

May 31, 2011 at 10:32 AM

assalamualaikum

kami datang ziarah di pagi selasa

May 31, 2011 at 10:34 AM

Ramai yang kata cerita ni tak best, but kalau Nisa tengok trailer-nya, macam lawak and best.

May 31, 2011 at 10:46 AM

bunga lum tengok g..tapi suka sam..heee

May 31, 2011 at 4:56 PM

akak pun tak tgk lagi.. tunggu keluar kat tv aje kot.. he..he..

May 31, 2011 at 7:10 PM

belum berkesempatan tgk lagi....huhu

June 3, 2011 at 12:00 AM

hih! sakit hati tgk! buang masa kan!

June 23, 2011 at 6:18 PM

betul betul betul. cite ni just ntuk gelak gelak je kannn.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal