HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Thursday, May 19, 2011

Dia Nak Unfolo Tak Kisahlah, Yang Penting Teruskan Pengembaraan Hidup

Assalamualaikum..

Semalam.

Widget follower tetiba main sorok-sorok. Hep! Biasa dia. Bikin orang susah hati. 

Semalam.

Terbaca di >>SINI, cerita bogger otai unfolo blognya. Aku pon cek jugak. Hahaha. Ternyata blogger otai popular tersebut unfolo blog aku jugak. Tak apalah. T_T. Wa tak kesah bro. Apa pon jasamu dikenang (dia pernah promo header blog picisan neh).

Sudahlah.

Mari teruskan pengembaraan hidup yang lebih seronok.

Sesudah berpenat lelah menuruni tangga kota a famosa yang curam lalu meneruskan langkah menuju Cendol Jam Besar. Beca-beca cantek menggamit-gamit. Tapi tetap tidak dipeduli. Biarkan penat. Biar berpeluh. Baru syok makan (ke minum?) cendol nanti.


semakin menghampiri ke tempat cendol. eh. jangan serius sangat pasal lambang cross kat belakang tu.

pilih-pilih souvenir. sampai tak terpilih dan tak terbeli. haha.

nak naik beca. nak naik beca. sudahlah. dah sampai pon.

nah. inilah stall cendol yang digembar-gembur.

eh. dah habis makan cendol? tak. tak. ini bukan kami punya.

tengok menu dulu. pilih-pilih. cendol mango tarak.

cendol kacang 2 abc 1.

Rasa cendol? Biasa aje. Cendrol X-tra kat jb lagi terbaek wok! Itu tekak aku bilang. Orang lain punya tekak lainlah kut dia bilang. Bilang. Bilang. Bilang tu kata. Suami aku bilang? Angguk-angguk aje. 

ABC? Kalau orang diabetes boleh minum neh. Tak manis. Tak manis. Cerewet punya tekak!

tak hilang haus. nak kelapa sebijik. rebut 3 orang. bayi tido. kalau tak 4 orang berebut. bahagia kelapa neh.  ditebuk tupai tetapi direbut. eh. merepek pulak dah.

Dah habis mengerjakan kelapa sambung mengembara.

eh. eh. papa nak apa. tepilah nyonya baju kuning.

i suka pic neh. tapi nyonya baju kuning sebok ah.

Dah habis cerita.

Esok sambung. Kahkahkah.












44 comments

May 19, 2011 at 10:48 AM

xpela dia unfollow pun..janji header comel..hahahahha

May 19, 2011 at 10:54 AM

biarlah org yg nak unfollow tu...yg pntg, blog ni best...hahaha...

May 19, 2011 at 11:11 AM

suka gbr lastttttt..so sweettt..
tp betul ah so tu sibuk la plak ahahaha

May 19, 2011 at 11:14 AM

*gulp*sedapnya cendol~

May 19, 2011 at 11:16 AM

air kelapa yummeh,tak sabar rara nk g melaka =)

hmm dh publish dh comment tu.hehehe thnks =)

May 19, 2011 at 11:32 AM

biarlah dieorang nk foloow ke unfollow ker, janji kita still ngan blog kita kn...:)

cendol tepi sungai tu memang sedap kak :)

May 19, 2011 at 11:46 AM

wah..nampak sedap cendol2 tu..huhu..btw..mmg cantik gambar last tu..baju kuning tu memang mnyakitkan pemandangan mata..hehe

May 19, 2011 at 11:49 AM

i think i know who's that pokemon.hmmm sy pun kena jugak.

May 19, 2011 at 12:06 PM

sha rasa sha kenal sape tu walaupun sha mengharap DULU...xpela...redha je...insya ALLAH ada hikmah disebaliknya...bestla gi jenjalan...sha je asal plan nak jenjalan ada2 ja yg terbantut.

May 19, 2011 at 12:13 PM

suka la abc aiskrim special tu .. kat sini pun ada.. tapi apsal cam dalam piring je abc tu.. sikit ke?? saya kalau makan2 benda2 cam ni nak banyak2 pasal banyak mulut nak makan.. hehehe..

.. la ni dah tak kisah dah org nk follow ke tak mau follow ke.. unfollow ke.. janji saya tetap menulis..

May 19, 2011 at 12:21 PM

cik betty...nina pnh rase cendol jam besar ni...bese je...nina suka lagi cendol mak siti kat jln nak pegi ulu choh tu..mabeles!yg plg penting, ABC kg melayu mmg terbaik!!!

May 19, 2011 at 12:33 PM

Hai! Cik betty...

Tempat cendol tu..kita pernah makan..taklah sedap sangat..sedap lagi kat Teluk Intan Perak..hehehe...

Cantik header Cik betty tu..buat sendiri ke?(dah lama nak tanya baru skrg dapat..)

May 19, 2011 at 12:37 PM

biarlah die unfollow.. org glemer mana nak pandang kann..

wahh.. sangat sedap itu cendol..

May 19, 2011 at 1:34 PM

wah best nye layan cendol tepi sungai Melaka tuh...lama rasanye dah x turun Melaka...huhu

May 19, 2011 at 1:41 PM

cendoi tu saya suka ..wah main unfollow nampak ketidak ikhlasannya tu !

May 19, 2011 at 2:28 PM

"bila la nak dpt rasa cendol jam besar tu...nanti nak makan semua perasa yg ada tu..hihi..tamak.."

May 19, 2011 at 2:35 PM

prince pernah mkn cendol kat situ..mmg sedap..

May 19, 2011 at 3:06 PM

sedaaaapnye cendoooool tu rina..

kakNo dh bc blog kwn tu dan mungkin ada sebab kot dia buat camtu huhuhu..sabar je la rina..

May 19, 2011 at 3:17 PM

takpelah.. itu hak masing2 nak follow atau unfollow kan.. wah.. sedapnya cendol.. yg ada ice cream tu nmpk best sgt..

May 19, 2011 at 3:27 PM

Salam perkenalan...dari blog Prince Halilintar ke sini...

anyway pasal unfollow ni dah biasa dah..biasala org dah popular gerenti tak pandang anak2 ikan mcm kita ni lagi..hhuhuhu...

perjuangan harus diteruskan dan itu yang sebaiknya...

May 19, 2011 at 3:59 PM

tak pernah explore tempat tu betul2 lah..selalu lalu depan a famosa aja..boleh la try gi sini lain kali..

pasal follow unfollow tu, gunakan konsep : ada aku kesah!

hahaha

May 19, 2011 at 4:20 PM

cendol mengugat iman ja.. sedap betul

May 19, 2011 at 4:59 PM

xpe la dia unfollow....

sy pun tk check lagi samada dia unfollow or tak...

yer la...follower ribu riban...tak terkejar 1 by 1...huhu...

nampk mcm tk ramai org je kt situ...biasanya sesak...

jom ke APA KATA HATI pulak ;
NAK TUTUP BLOG

May 19, 2011 at 5:20 PM

camne nk tau sapa yg unfollow?? haha..xpernah check pn mende tu =P

pernah celeb anniversary time kapel kapel kt cni dlu..best best ^_^

May 19, 2011 at 5:29 PM

hihi.sweetlah anak2 dengan papa diorg.hihi

otai popular?siapa kak?blog jat lglah,xde pun yg yg otai snggah.hihi.

May 19, 2011 at 5:36 PM

arghhhh!!! tensen aku tengok gambr ni...aku nak pegi bandar bersejarahhhh!!!!! :D

May 19, 2011 at 5:43 PM

tq semua yg bagi komen..korang neh mmg buat sy senyum sorang² kat sini..hehe

btw sy jwb bbrp komen okeh..

sizuka: rsnya org blh agak siapa kan..tp biarlah..bak kata daddyziyad ada aku kesah! hahaha

yana: tak tahu cara cek sapa unfolo..x kuasalah nak cek pon..sy just cek nama dia saja..sbb sy ingt dia folower terawal sy..just tgk senarai follower jerla..he is missing in action

ABU: eh sabarrr..siannya x penah g melaka lagi eh?

May 19, 2011 at 6:17 PM

tkpe la die unfolo . Ramai ag yg nak folo blog akak. hehe ..

kite pon unfolo blog CUMA blog yg dh 5-6 month tak update . hehe

May 19, 2011 at 8:02 PM

x sabaq tunggu cerita esok ni...hehe...x kisah la diaorag nk follow atau x ..janji kita ttp ada yg ikhlas menyokong...")

best la cerita pengembaraan cik betty..")tiba2 ja saya rasa mcm nk makan cendol la pulak...huhu...lapar....

May 19, 2011 at 8:21 PM

salam kenal...jgn sedih2 bab unfollow tu..satu hilang seribu dtg =D

best kan g melaka,dah berkali2 pergi tetap rasa seronok je =D

May 19, 2011 at 8:24 PM

tak aci, kenapa cik ina pegi melaka hari tu tak jumpa cendol. terliur nengok cendol. tak pedulik lain kali pegi mesti cari.

May 19, 2011 at 9:16 PM

WAAH.BOLEH JUGAK EYH MAIN UNFOLLOW UNFOLLOW ORG ? T_T SEDIHNYA DENGAR

May 19, 2011 at 10:33 PM

unfolo ke? tak kisahlah... berdiri sendiri dengan story sendiri lagi best... tul tak? ni lagi satu nie... kita jeleslah...! beca tu cecantik... kita tak sempat naik lagi... air cendol... perghhhhhhhhhhhhhhh... mana nak cari cendol tengah malam nie? sabau ajalah...

May 19, 2011 at 10:35 PM

Sebenarnya Tira tak suka follow blogger otai sangat ni. Tira lebih suka follow blog setaras dengan Tira. Sebab suasana lebih meriah rasa. :)

May 20, 2011 at 7:18 AM

suke tgk pic2 nih...happy jer..

btw bab folow unfolow ni...betul mcm u ckp...x kisahlah...biaq pi la kat depa..

May 20, 2011 at 9:33 AM

hii saya ni dah la follower sikit... pastu 3 orang lak unfollow saya... sentap gak memula..tapi wat tak tau sudah..erkk...nak follow sini bleh.. :)

May 20, 2011 at 10:20 AM

macam ku tahu saper yg unfollow tu..sebabnya saya pun sama...hehehe..

tak naik star cruise ke kat tepi tue...

May 20, 2011 at 10:26 AM

abc tu sungguh memikat.....pi makan angin melaka la ni...seronoknya.

May 20, 2011 at 10:29 AM

sy suke tmpat yg ada bunga tue..banyak gerai dan pelancong lepak citu kan

May 20, 2011 at 1:36 PM

sama macam tira..mls dh skang nk baca blog bloger otai.yg seangkatan lg meriah..huhu

May 20, 2011 at 11:32 PM

best nyer jenjalan^^

May 23, 2011 at 3:18 PM

ayooo..abaikan aje...hehehe...mina pun pernah kena....so layannn...


mina dah lama tak mam cendol...hehehe...sejak atok jumpa cacing dlm cendol...wuuhhuuuu...

May 24, 2011 at 4:35 PM

nak pi melaka lg! jenjalan waktu siang :(

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal