HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, May 4, 2011

Suami Berkeinginan

Assalamualaikum..



Semalam saya jalan² adik Nina tanya. Mana lagi best iphone 4 ke blackberry? Saya nak tolong jawab tapi tak reti. Kalau tanya pasal barang ikea mungkin saya terror. Hahaha. Saya cuma tahu guna henpon untuk 3 jenis perkara: call, sms dan amik gambar. Orang² yang saya berhubung melalui henpon juga tiga jenis. Iaitu suami, emak dan sikit² orang lain.

N95 suami saya sudah rosak. Skrin kabur². Tak boleh buat apa² lagi. Dia berkeinginan henpon baru. Iaitu iphone 4. Kenapa mesti iphone? Yang lain tak best ke?

Saya ingin blackberry lalu suami pon belikan sempena hari lahir saya Januari lepas. Eh. Bukan tapi Nokia C3 saja. Jadilah kan. Ada rupa blackberry sikit² bukan? Ke saya berangan?

Sebenarnya mana lagi best : iphone 4 atau blackberry? Atau ada pilihan lain yang lebih menjimatkan tapi berbaloi?

31 comments

May 4, 2011 at 9:59 AM

rasa2nya blackberry la.. coz ramai kawan2 pakai iphone kata cam tak ok je.. apa2 pun semua benda ada pro n con.. so kena usha2 dulu..

May 4, 2011 at 10:00 AM

i phone best tu best tp complicated sgt. asben zte tk suka iphone die, duk compare2 dgn blackberry die ( dia pkai 2 fon).... lg best blackberry katanya... huhu. tp bb tk cntik gmbr kalau amek, tkleh lawan iphone...


ha!! mesti lagi konfius kan..? hehehe... lain org lain pndapat... :)

May 4, 2011 at 10:03 AM

prince lbh minat iphone4..applications die lagi bagus dan menarik..

May 4, 2011 at 10:16 AM

klu suami cik betty slalu type msj better amek blackberry. sbb iphone 4kne guna touch screen. iphone 4 ade byk kelebihan. tp harga nya mahal. dlm 2ribu lebih kot klu tak slp

May 4, 2011 at 10:23 AM

entah la rina..No pun tak tahu sebab tak pernah guna 2benda alah tu hehe..nokia bese2 je hehe..nnt tunggu komen sapa2 yg pernah guna plak camne..

May 4, 2011 at 10:32 AM

i phone 4~muktamad.

*blackberry harga kalau nak jual tak laku~

May 4, 2011 at 10:34 AM

salam pagi betty~ mommy pun tak reti bab2 ohone cangih ni..mommy guna yg bi2 je~yang terlates tu yang tercangih....

May 4, 2011 at 10:38 AM

pergh..iphone 4 tue..mmg mantop arr..iphone 3gs pun dah mantop apatah lg iphone 4 huhuhhhhh

May 4, 2011 at 10:44 AM

wah ..bab2 hp ni , hancosss !
nelly buta IT
huhu

May 4, 2011 at 10:51 AM

beli nokia e71 or e72 jerk kak... smepoi, murah n function pon banyak :)

May 4, 2011 at 11:05 AM

tepuk dada tanya selera je lah Rina..
tapi, skrg tgh heboh pasal I-pad..mcm notebook, tp kecik lagi..boleh guna untk call juga..Cik abang akak dok tgh survey nak beli tu..:)

May 4, 2011 at 11:20 AM

akak juga tgh cari infos ttng 2 tu...
buntu juga nih ;D

May 4, 2011 at 11:24 AM

YAN ADA BLACKBERRY YANG SATU NI JE.TAK MAMPU NAK PAKAI IPHONE T_T

May 4, 2011 at 11:53 AM

huhu.. tak reti nak komen gak.. sbb tak bape rajin nak tukar².. cuma en hubby tuh pakai blackberry dan dia suka.. aku pon dia nak suh pakai blackberry gak..

May 4, 2011 at 11:54 AM

My Hubby lebih suka Iphone....Dah berangan nak beli tapi duit tak cukup lagi....Kesiankan!!!!

May 4, 2011 at 12:28 PM

Nasihat saya mudah aja. Beli ikut keperluan. Ramai orang sekarang beli pasal nak ikut trend, tapi tak tahu maximise the function..setakat nak ada aja...rajin2 Google..masuk online forum yg banyak sembang pasal all these gadjets...ikut yg mana sesuai dgn keperluan..

May 4, 2011 at 1:26 PM

sama lah, saya pun cuma tau buat call, sms dan amek gambar, nak terel sikit sbb kat umah ada wifi dapat lah surf internet ngan fb, yang lain2 tu cetek sikit..

May 4, 2011 at 2:29 PM

bg yg tak berapa gemarkan gadjet mmg slalu bli yg biasa2 je.janji ble call..sms...amik gambo n dgr lagu.sebab yg lelain tu tak bape nk pakai sgt.kalau nk kejar gadjet..sekejap je dh bertukar baru demi baru.iphone 5 pn dah kuar rasenye kan...atau hampir2 kuar...mmg tak terkejarlah rasa.ehehe...tp kalau mmg ade budget kesitu apa salahnya kan...utk kepuasan peribadi mungkin...atleast hubby boleh tido lena pasni :)

May 4, 2011 at 3:42 PM

blackberry kot...lbh mudah...
kalau iphone ni org pkai kejap je..lpstu jual..hihihi

May 4, 2011 at 4:41 PM

rasanya tak perlu la beli iphone 4 sebab ramai orang komen, bila kita buat call atau jawap call...tiba2 dia punya connection/gambar yang tunjukkan line ada ke tak tue...makin lama akan menurun, pastu terus terputus....better ambik blackberry la...

May 4, 2011 at 5:13 PM

Entah lah... saya tak kisah ..pasal saya betul2 guna utk tel.. sms .. yg penting bleh amik gambar .. tapi hubby suka iphone.. dan juga hanset Sony kesayangan suami.. iphone dia saya pun tak reti la godek2 byk sangat benda yg bleh godek... malas la.. Tapi sy sugest Iphone la.. sesuai dgn trend n sesuai ngan suami2 kita...

May 4, 2011 at 5:30 PM

sy cuma tahu paka ihp utk dua perkara.call dan sms.i phone or blackberry sumpah sy taktau apa.sgt old fashion sy nie.hoho..

May 4, 2011 at 6:31 PM

i phone kot .. heheh ..tapi kalo orang kasik .. ambik jerrr

May 4, 2011 at 8:56 PM

ayu mmg tak reti ttg it..
tau usung lappy acer buruk ayu jer.

benda2 y rina tanya tu ayu belum jumpa dan pegang lagi

May 4, 2011 at 9:39 PM

kalau jat la kan,hp xpenting sgt.sbb jat adalah manusia yg sangt senang menjahanamkan hp secara x sengaja.haha.

asal battery tahan lama,leh msg,call cukup.haha

May 4, 2011 at 11:12 PM

Saya pilih iPhone4..

Zaman Kegemilangan Islam

May 5, 2011 at 12:38 AM

rasa2 nya BB kot...tapi saya pun x taw sgt sbb saya guna fon untuk call ja..x canggih pun fon keli...heheh..")

May 5, 2011 at 2:03 AM

iPhone or HTC...muktamad

May 5, 2011 at 8:00 AM

buang suka tepon yang xbanyak ragam..ehhe

May 5, 2011 at 10:03 AM

yang mana berkenan dan senang...nak cakap2 pun tak reti bab hanphone ni... janji boleh sms, call dan ambil gambar...

May 5, 2011 at 1:19 PM

kite tak tau sangat pasal hp ni,
tapi kalau tengok rupa je, kite lagi suka blackbery, ;)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal