HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Thursday, May 26, 2011

Sinetron Pengantin Remaja Syok Banget

Assalamualaikum.

Mulai minggu ini aku sudah punya aktivitas baru di waktu petang. Selain Nora Elena yang sebenarnya di waktu maghrib, aku juga berazam untuk menonton sinetron PENGANTIN REMAJA jam 2 petang di astro ria. Huhu.

Kenapa aku nak tengok sinetron ini?

Kerana pria ini. Christian Sugiono. Aduh. Ganteng banget!



Ceh. Itu bukan faktor utamalah. Sebab utama adalah sinetron ini bergenre romantik komedi. Seperti mana drama korea Full House yang aku suka banget-banget itu pastilah drama bergenre seperti ini banyak adegan-adegan manis antara pria dan gadisnya. Aduh. Suka bangett! Bikin aku senyum sorang-sorang.

Heroinnya Alyssa Soebandono. Manisnya. Tapi macam aku kata tadi aku nak tengok hero, heroin tak kesah ah sape pon aku layan. Tapi yang paling penting jalan cerita. Kalau hero hensem macam nak gila pon kalau jalan cerita macam gila, memang malas gilalah nak layan. Kalau layan jugak nanti gila. Haha. Macam siri Intan. Siapa tengok? Taubat aku lepas habis mengikuti sinetron tu. Sumpah aku tak layan lagi cerita-cerita macam tu. Pendek kata, trauma.

Sinopsis Pengantin Remaja.

Aku baru tengok 3 episod. Sebab memang baru 3 episod pon. 

Amel dan Fabian (abi) dijodohkan ketika kecil oleh atok-atok mereka yang bersahabat baik. Hehe. Apala punya comel atok diaorang neh main jodoh-jodoh plak. Kemudian kedua-dua keluarga pon terpisah. 

Amel sekarang dah sekolah menengah dah. Dia selalu beranganlah yang jodoh dia tu kacak dan romantis. Ala, standardla kan angan-angan gadis remaja. Takkan nak berangan jejaka idaman berupa putera katak atau beast pula. Fabian pon sama selalu berangan jodohnya wanita anggun menawan.

Ditakdirkan Abi (cutelah nama neh) menjadi guru kaunseling kat sekolah Amel belajar. Mula-mula Amel macam tak nak ah dengan jodoh dia tu. Tapi lepas tu dia jadi obses pulak nak cepat-cepat kawen sebab tunang dia hensem gila tak boleh blah. Apatah lagi kawan rapat Amel dengan sorang cikgu tua yang selalu hukum dia tergila-gila kat Abi jugak.

Cuma yang membuat Amel geram sebab Abi kurang romantis. Abi juga meminta perhubungan mereka dirahsiakan. Menambahkan sakit hati Amel, Abi juga seperti mahu memutuskan pertunangan mereka. Ini disebabkan perangai Amel yang kebudak-budakan dan nakal jugak di sekolah.

Amel pon berusaha menggapai impiannya berkawen cepat dengan Abi melaui atoknya si Abi. Atok Amel dah meninggal dah.

Cerita seterusnya melalui peng'google'an aku Amel akan bersendirian mempertahankan perjodohan antara dia dengan Abi. Sebab kakak Abi tak suka Amel dan akan pasangkan adiknya dengan kawan dia. Ibu Amel juga  akan minta Amel putuskan pertunangan. Sebab apa aku tak tahu. Nak tahu aku tengoklah sendiri nanti kan.
Haha.

Bestnya. 




nota-noti:
nampaknya makcik hajjah sitt alwuzara masih terus update blog jahanam dia


36 comments

May 26, 2011 at 10:19 AM

jln citer mmg menarik..tp slalunya yg wat chii xsuka tgk sinetron ni..sebab dia terlalu meleret..sedangkn leh je abih awal..ehehe..

mcm ala2 my little bride la plak =)

May 26, 2011 at 10:55 AM

Tak layan pun citer indon ni.. Hehehe.. Serius, tak minat.. Tapi kalau lagu indon memang layan habis kot.. Ngee :)

*Hairan gak sebab terlalu banyak citer indon main kat tv.. Kadang2 naik geram gak lah..


Entry Menarik 1 : Wanita Melayu Akhir Zaman = Wanita Melayu Seksa
Entry Menarik 2 : Ketagihan Facebook??? Ada Ubatnya..

May 26, 2011 at 11:01 AM

Christian Sugiono... ohh itu cowok ganteng juga ada sinetron nya di TV3 .. tapi enggak ambil tahu apa tah tajuknya .. aku ngak suka sinetron.. merepek2 dan melerek2 .. jika rajin nonton semua ceritanya hampir sama yang lomah gembel bangat..yang udah jahat waduh bisa menang aje.. cara bajingan nya jugak sama malah tega2 aja maki hamun orang ..

Hahaha.. waduh kata enggak repot2 suka nonton sinetron tp g mana ya bleh ngomong indon ya.. but I like korea drama... swetttt sangat..

May 26, 2011 at 11:06 AM

kalau best cm full house kompem mmg best citer ni.ratu pnn ske genre2 citer yg camni...tv mane citer ni...?waktu siaran?

May 26, 2011 at 11:11 AM

fazz: kalau yg merepek tu sy tak suka..mcm Cinta Melody ke apatah..tp yg neh sbb dia romantik komedi maka sy rs suka..

ratu: tu kat atas ada tulis astro ria kul 2 ptg..

May 26, 2011 at 11:48 AM

wah cita cam best je...tapi sha tak leh nak tgk la...hensem na hero dia

May 26, 2011 at 12:46 PM

sekali layan sinetron ni, susah..tak boleh nak stop..hahahaa..dulu saya pernah terjebak tgk citer bawang putih bawang merah tu

May 26, 2011 at 1:12 PM

salam petang betty~ lau dah mulaa tengok...mesti ketagih punya...heee.

May 26, 2011 at 1:49 PM

waduh..waduh...sinetron!! gue like bangat sih...!!!! "P errr...betulkah apa yg saya ckp...errr...

May 26, 2011 at 1:58 PM

ooo lama beno No tak tengok cerita indon ni rina..tapi nenek dorang suka sangat hahaha..jam 2 (tv3) mesti 1st class depan tv..

May 26, 2011 at 2:11 PM

"akk tak tgk sbb astro dah potongggggg,uwaaaaa...lagipun tak berapa minat tgk citer indon...tp tertgk juga kdg2, heeee.."

May 26, 2011 at 3:03 PM

semangatnye kakak cerite, tapi saye tak minat sangat cerita endon ni. banyak yang mengarut. terus malas nak tengok. hehe

May 26, 2011 at 3:06 PM

Cerita sinetron ni kadang-kadang jadi tak paham dan boleh membuatkan kita gila. Kejap-kejap dera, langgar lari, pecah kepala tapi tak mati-mati pun hero/heroin dia. Hahaha. Gayanya kok kebal sangat! Hahaha.

May 26, 2011 at 3:24 PM

hehee . nanti nak try tengok ..

May 26, 2011 at 3:55 PM

kejap..eh daddy ziyad kamu layan bwg putih bwg merah?..aduss sy x layan lansung citer tu hehe..tp citer tu popular betul kan..

May 26, 2011 at 4:02 PM

best dan penuh smgt akak citekan..prince xtgk la cite ni..

May 26, 2011 at 4:09 PM

hwaaaaa....tak dapat tengok...waktu office hour plak tue...

May 26, 2011 at 4:32 PM

xtengok g ni sis..

May 26, 2011 at 4:37 PM

weeehuuu....leh geng dgn ibu sy la kat rumah tu...

petang2 mcm ni..melayan sinetron..lepas tu sambung Marimar..ect.. :)

bila malam je ibu tk kisah sngt dgn tv..ikut je anak dia nk tgk apa...time tu sy la yg conquer TV..hehe... :)

May 26, 2011 at 5:12 PM

hantu cerite indon rupenye~
haha (ye ke?)

hero tu boleh tahan, tapi saya xtgk sinetron sbb melarat sgt

p/s: dulu saya follow intan (waktu zman minat sinetron brapa tahun lepas, mcm akak, saya TRAUMA!!

May 26, 2011 at 5:15 PM

heheheh...tak sempat nak menonton. balik umah tetiap hari dah malam :-))

May 26, 2011 at 5:26 PM

hehe..
sy kalu tgk citer korean k indon k
mesti tgk hero dia dlu.
baru smngat nak tunggu smpai 100> episod pun xpe..


selamat petang.

May 26, 2011 at 5:38 PM

awatiffaziz: alahai dear..kakak x boleh jejak kamu semula..blogger profile kamu tutup..

May 26, 2011 at 6:40 PM

papa mifz x pernah or x minat lak tgk citer2 sinetron nih...huhu tapi mak & mak mertua suko la...:)

May 26, 2011 at 6:50 PM

mgadap tibi jak la ni gamaknya.hahah

May 26, 2011 at 6:54 PM

hahaha.. jarang nengok tv...xtau pon pasal sinetron2 ni.. tapi kalau ada telenovela dari latin bagi tau yerk kak... sebab pelakon2 die mantop2.... hahaha

May 26, 2011 at 10:41 PM

tak berapa nak layan la citer2 indon nie. ngk 2,3 minit je. huhu

May 26, 2011 at 10:43 PM

aduh...skang saya pun sedang masyuk layan sinetron juga.tp pengantin remaja nie tak pernah tgok dong...

May 26, 2011 at 10:52 PM

saya dah lama tak layan sinetron. taku nanti terfollow, lepas bad mood kalau terlepas tgk.. heheheh

May 26, 2011 at 11:06 PM

rina.. kurang suka la tengok sinetron indon.. coz tema dia senantiasa sama.. dah leh agak dah citer dia camne.

tp mngkin citer ni tema cinta bunga2.. dalam hati ada taman gitu..

mungkin best kot.. and lain dari yg lain

May 26, 2011 at 11:14 PM

Hai! Cik Betty...Nampaknya pukul 2.00..Cik rose Cute mengadap tv lah nampaknya....Terpaksa bergaduh dengan anak...gara2 nak nonton tv...huhuhu

May 26, 2011 at 11:20 PM

salam.. jemput2 la ke my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau berminat nak baca my travel experiences ke 46 buah negara.. :)

May 27, 2011 at 5:43 AM

Bestnya jadi surirumahkan, penat jaga anak dan urus rumah, lepas tu bolehlah rehatkan minda dan badan tengok cerita kat tv.bilalah cik ina nak duk rumah ni.

May 27, 2011 at 9:04 AM

alamak..tak layan la sinetron nie..awk tgk tak cita dan cinta di tv9 mlm td..syok gak citer tue huhuhhh

May 27, 2011 at 9:08 AM

sahrom: err..sy x tgk lak..jarang bukak tv9..

May 29, 2011 at 10:37 PM

hehe..comel je entry ni siap ada perkataan aktivitas tu hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal