HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, May 3, 2011

Kamu Romantik?

Ei..ei.. macam dah lama saja tak bukak belog ni. Cuti hari buruh blog pon kena cuti dari ditulis apa². Blog kawan² juga cuti dari dijenguk juga. Hari ini saya mahu jenguk semua. Sudah rindu mau baca cerita kalian.

Sempena cuti hari buruh dan ada ekstra cuti sehari lagi banyak betul undangan perkahwinan sana-sini. Saya tak pergi semua. Suami busy. Kami cuma hadiri perkahwinan sepupu sebelah suami saja. Kalau itu pon tak pergi memang sengaja nak cari nahas. 

Hari anniversary saya takda apa² sambutan juga. Selain hadiah lagu didedikasi buat suami, itu sajalah takda apa² lagi. Nak feeling-feeling Maya dan Remy pon tidak jadi sebab suami busy dengan kerja² dia. Tak apa. Saya isteri yang memahami. Dia bekerja demi siapa.

Saya pernah jugak membayang-bayang mahu buat candle-lit dinner di rumah tapi tinggal bayang-bayang aje selalunya. Hahah. Lagipon saya bukanlah jenis orang yang romantik. Suami pon sama.

Tapi bila saya cuba jawab soalan² kat bawah ni, oh ternyata saya tergolong dalam jenis yang romantik juga. Hahaha. Kelakarnya.

  1. Percaya pada cinta pandang pertama?
  2. Percaya di luar sana ada seseorang yang sememangnya untuk kamu?
  3. Percaya pada cinta yang kekal abadi?
  4. Suka baca novel romantik?
  5. Masih simpan semua surat² cinta?
  6. Suka berfantasi tentang pasangan sempurna?
  7. Bawa gambar pasangan ke mana² saja?
  8. Masih ingat bila dan di mana kali pertama kamu berdating?
  9. Menyambut anniversary dengan candle-lit dinner?
Sekiranya menjawab YA kepada sekurang²nya 6 soalan bermakna anda orang yang sangat romantik!

Sumber: Buku 'Discover Youself' - Lilian Too


pic google punya





32 comments

May 3, 2011 at 9:44 AM

eh saya pun romantik lah!

*macam tak percaya~haha~~

May 3, 2011 at 9:55 AM

eh.. rupa2nya saya pun seorang yang romantika de amour la.. heheh.. sukanya saya!!

alamak kak.. saya ni bukan jenis yang romantik la..hehehe.. ajar siket kak cm ne nak jadi romantik :)

May 3, 2011 at 10:34 AM

auchh..romantik ker?..tingin gak nak candlelight dinner sempena 10th anniversary kami..hehe..

May 3, 2011 at 10:35 AM

alamak..romantik ropenya prince ni..prince jawab semua ye la..hahaha

sori lame xlawat sini cik betty..bercuti blog prince ni..hehe

May 3, 2011 at 10:56 AM

eh2 !! romntiknya Nelly ~

May 3, 2011 at 11:12 AM

alamak..maksudnya sy tak romantik la...hehehehehehhe

..nombor 9 tue mmg org melayu kita jarang buat kan huhhhhh

May 3, 2011 at 11:24 AM

Romantik ek? Huhuhu.. Ape ape pun happy anniversary ek..

Entry Terbaru : Osama Bin Laden Meninggal Dunia ; Hanya Rekaan Tipu Helah Amerika Syarikat???

May 3, 2011 at 11:26 AM

haha bee pun rasa tk romantik tp bila jawab mcm romantik juga ni ...

May 3, 2011 at 11:53 AM

"alahhh...akak jawab 4 jer ya....tak romantik lah yer..heeee..tapi akk rasa akk ni romantik la jugak sikit2..."

May 3, 2011 at 12:15 PM

sy ni tak tau la romantik ke tak...tp sy sgt suke buat kad handmade utk si dia..hee

May 3, 2011 at 12:36 PM

Hai! Cik betty...
Tak sangka saya pun romaantik jugaklah sikit...hehehe

Saya pun jarang sambut anniversary...
kadang2 masa tak mengizinkan...

May 3, 2011 at 12:50 PM

kadangkala romantik, kadangkala saya tak romantik..~haha

May 3, 2011 at 12:59 PM

eh jat 6 soalan ya.hihi.kena bg bf jat jawab ni.rmantik dia sgt kureng.haha

May 3, 2011 at 1:10 PM

waaaa romantis gitu.hehe~

May 3, 2011 at 1:28 PM

Happy anniversarry ye Rina..moga berbahagis sampai bila-bila, didunia dan akhirat..Inshaallah.

sebagai isteri, kita memang kena pujuk diri untuk bersabar dan memahami kesibukan suami..akak paham sgt..sbb Abang pun memang bz memanjang, tapi semua pun untuk family juga kan..:)

May 3, 2011 at 2:16 PM

yes!yes! dpt 7 markah....huhu....")

May 3, 2011 at 4:14 PM

saya rasa saya tak romantik..tapi kalau ikutkan soalan...jawapannya saya ni romantik....huhuhuh

May 3, 2011 at 4:31 PM

kahkahkah. cnfirm kc bkn jenis romantik. hihi

May 3, 2011 at 4:54 PM

kalau macam tu, saya juga romantikla..huhu.. macam tak percaya..

May 3, 2011 at 5:00 PM

sy pun mcm cik betty.. kekekeke tp me & hubby punya 1 perangai yg sama. gila2..

May 3, 2011 at 5:27 PM

wah begitu ya rupanya! anda ternyata orang yang romantis...
kaya nya kamu harus nanya kepada suami kamu deh!sebelum mutusin sendiri bahwa kamu romantis.. :)

May 3, 2011 at 5:55 PM

u'oh. saya cuma jawab ya kepada 2 soalan. sangat tak romantik!

May 3, 2011 at 6:41 PM

salam petang betty~ aik???? mommy pun romantika juak..heee, sikit2 kot...hakikatny mommy ni tak la romntis....

May 3, 2011 at 9:17 PM

owh..agaknya No tak romantik kot cz dapat 3je huhuhu..takpa, sekurang2nya No sorg yg loving hahahaha..

May 3, 2011 at 10:36 PM

YAN TAK RETI ROMANTIK.HAAA.MACAM MANA NI/

May 3, 2011 at 10:50 PM

wah...
sangat menarik lah entry nie

dan tak sangka ayu romantik orangnya..hehehe

May 4, 2011 at 12:04 AM

mat dpt jwb dgn baik...hahaha..

mina tak....mmg mina bkn jenis romantik la..hihihi...

malu je dgn mat...

May 4, 2011 at 12:08 AM

err.. romantik ke?

May 4, 2011 at 4:14 AM

sy tak romantik!sob..sob..

May 4, 2011 at 5:12 AM

Nengok muka ko makcik tahu ko romantik. cam ni kena suami ko romantik gak. makcik ngan pasangan tak romantik.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal