HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, July 18, 2011

Perkahwinan&Menantu Berguna

Assalamualaikum..

Isk.. isk. 3 hari tak hupdate rasa cam dah 3 tahun. Sampai blog ni pon dah lupa siapa tuan dia. Sampai tuan blog pon lupa dah dia ada blog. Melampau betul.

Agak-agak ada sesapa tak yang rindu kat aku ^^ <-- blah ah tak habis-habis nak bajet.


3 hari lepas aku bizi sikit ataupon sebenarnya kena buat-buat bizi. Jumaat pegi tayang-tayang muka kat rumah ibu mertua. Tolong-tolong apa yang patut. Barulah jadik menantu yang berguna setelah hari-hari lain agak tidak berguna. Hahaha.


Hari Sabtu pegi masjid pulak menyaksikan pernikahan. Lepas tu makan kenduri. Ahad menyaksikan persandingan. Lepas tu makan kenduri lagi. Seronoknya makan kenduri pasal tak yah pegi asap-asapkan  dapur sendirik! Hehe. Hujung minggu ini nanti lagilah bizi sebab nak kena jadik menantu berguna lagi sekali (kenduri sambut menantu).


mesti adik ipar aku gigil masa ni kan..lafaz nikah pon sebut laju-laju satu nafas takda break-break

ada gempa bumi pulak dah tak dapat nak tunjuk korang muka isteri adik ipar aku ni cam Nikita Willy.
tema putih pink macam sweet aje.
aku pon mulalah berangan nanti risya kawen pakai kaler apa <---jauh sangat berangan.



Untuk adik iparku, selamat menempuh hidup baru. Jadilah suami soleh. Dan bimbinglah isterimu yang persis Nikita Willy itu ke jalan menuju syurga. Buat Hana, jaga adik ipar kakak baik-baik ya macam kakak jaga abang <-- encik terhebat kalau nak cebik-cebik bibir cover-cover sikit ha!. Hehe. Aminnnn.





41 comments

July 18, 2011 at 9:18 AM

oo .. dah dapat biras la.. haha.. nanti buh la pic besar sikit nak tengok jugak nikita willy...

July 18, 2011 at 9:30 AM

Tahniah...

July 18, 2011 at 9:34 AM

hahaha..bajet menantu berguna la tu kak.. hehehehe

July 18, 2011 at 9:41 AM

patotlah akak senyap je.
membzkan diri rupenya. ^^



gempar bumi skala berape tu kakk. hehe :p

July 18, 2011 at 11:20 AM

slamat pengantin baru..tahniah

July 18, 2011 at 11:30 AM

seronot jugak bz2 x pyh asap2 dapo nih..heaven yu. ihiks

tahniah dpt ahli keluarga baru. bertambah ahli kelab. hehe

July 18, 2011 at 11:57 AM

selamat pengantin baru...moga berkekalan hingga ke akhirat

July 18, 2011 at 12:01 PM

memang ketar la..nak akad nikah cik betty oiii..

heheh..jauh benar berangan tu

July 18, 2011 at 12:18 PM

oohhhhh...patutla sonyap yo!

dpt ahli family baru ek... jgn dera dia lak...hahahaha

July 18, 2011 at 1:19 PM

selamat pengantin baru..semoga kekal bsama rasa cinta antara kalian..amin..

July 18, 2011 at 1:42 PM

selamat pengantin baru tuk adik..

memang nerves la kan..mmg cantik pink putih ni..;)

July 18, 2011 at 2:01 PM

rina..menantu bajet takpe..mmg kene bajet selalu dpn mertua ...ekekeke..

July 18, 2011 at 2:05 PM

peh! mst penat kan klu ade majlis kawen nie. kenduri doa selamat pun dah ley bt demam...adehh!

July 18, 2011 at 2:33 PM

sambut adik ipar / biras baru yeeeee
tahniah

July 18, 2011 at 2:47 PM

lama No tak singgah sini dah berubah wajah dah..makin comel dan cantik mcm tuan dia hehe..

bestnye klo time ni kan..semua sedara mara dapat kumpul ramai2...

SELAMAT PENGANTIN BARU buat pengantin..

July 18, 2011 at 3:11 PM

Nikita yg belakon dalam sinetron tv9 tu eh..? comel tu... :)

Selamat Pengantin baru tuk pasangan pengantin... ;)

July 18, 2011 at 3:13 PM

kak rina sgt rain dn berguna :D

ooo...ptutla tak nampak kelibat dlm blog :P

July 18, 2011 at 4:48 PM

sama la kita...jadi menantu mithali dari hari jumaat tue..tahniah ye dah dapat biras baru ye

July 18, 2011 at 5:50 PM

awak jadi menantu berguna takpe jangan jadi menantu hantu heee... sweet jer tema pink tu!

July 18, 2011 at 6:06 PM

risya tu kecik lagi....hahaha!!!

July 18, 2011 at 8:09 PM

wah cam nikita?comel 2.hihi.selamat menempuh alam baru.

kak,makan gulai kawah ke kak?nyum2!

July 18, 2011 at 9:04 PM

bila kaler pink bertemu putih , memang cantik, betambah cantik bila pesangan tu cantik bagai pinang dibelah dua. semoga berkekalan hendaknya hingga ke akhir hayat.

July 18, 2011 at 10:00 PM

salam..


seronoknya tengok org kawin..huh...

semoga mereka berbahagia selalu..=)

July 18, 2011 at 11:03 PM

senyum sorg izan baca entry ni..3hari tu lama ek tak update blog?izan sebulan tak update hehe..sbb izan bkn blogger tegar huhu

tetiba ada gempa ek.tp tetap nampak ke'sweet'an kaler pink putih tu..

July 18, 2011 at 11:43 PM

Patutlah lama Rina x singgah ziarah..
Cantik pengantin ngan warna pink tu..lembut. Selamat pengantin baru untuk mereka berdua..

July 19, 2011 at 4:39 AM

tangan xbedung ni..
ahakss

July 19, 2011 at 8:05 AM

bila pahat berbunyi-abghani.blogsport -:banyak dapat markah tu..pegi rumah mertua buat apa yg patut...hehehe

July 19, 2011 at 8:42 AM

assalamualaikum..

lama saya tak kesini sampai dah ebrtukar cat...maaf cakap ya, tak berapa jelas la tulisan dengan warna ungu nie ..ke saya yg rabun huhuhuhhh

July 19, 2011 at 9:14 AM

aduh gempa bumi ganggu ja. btw nikita willy tu saper?hahaaha..

July 19, 2011 at 9:15 AM

Rina kira menantu mithali la ni ye. Nanti turunkan ilmu tu kat risya pulak. Moga berbahagia selalu.

July 19, 2011 at 3:41 PM

tergelak2 akak baca entry ni.. sbb byk yg mcm terkena batang hidung sendiri aje.. he..he.. sweet aje pengantin tu.. klu gambar clear mesti lagi best..

July 19, 2011 at 6:05 PM

saya dulu pun menggigil gak dulu kak...tapi alhamdulillah sekali lafaz...:)

July 19, 2011 at 6:07 PM

tahniah pada mereka..semoga kekal bahagia ke akhir hayat..

kasi tunjuk la sikit muke adik ipar tu..hehe

July 19, 2011 at 8:53 PM

selamat pengantin baru...cantik kaler tema tuu...dulu kawin berangan nak tema pink...tp hubby x minat..huhu....
p/s: nikita tu sape ek??

July 19, 2011 at 8:54 PM

mesti best kan g kenduri dapuuur tak berasap.. ibu2 mmg suka g kenduri kahwin ni.. ehehe..

gurau je..

July 19, 2011 at 10:03 PM

rina - takpe jadi menantu berguna tak berguna.. jangan jadi menghantu sudah.. hahaha

July 19, 2011 at 11:23 PM

3 hari bagai 3 tahun. betul jugak kot. huhuhu

July 20, 2011 at 1:52 PM

tahniah,
ucapan rina buatkan ayu pula jadi adik kamu...

cantik mereka, sedondon...

July 20, 2011 at 4:18 PM

selamat pengantin baru juga

July 27, 2011 at 2:34 PM

tq kak rina... :-)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal