HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, July 11, 2011

Ber [dot] com dengan netkl

Assalamualaikum..

Hai! Apa khabar kengkawan semua? Rasa cam lama menyepi padahal 2 hari je. Sabtu Ahad haritu saya sibuk makan durian sampai demam-demam tula pasal sibuk. Haha.

Walaupon demam sikit saya senang hati pasal blog saya dah ber[dot] com. Yayyy!

Eh. Tapi apasal blogspot je lagi ni ha?

Tak. Tak. Bukan cik betty yang ber[dot] com tapi blog saya yang satu lagi tu: Inspirasi Sihat&Cantik.

Walaupon saya kerap berada kat blog yang ini tapi belum sampai masanya cik betty ini nak ber[dot] com seperti kawannya. Nuffnang hasil tarak! Hahaha.

Macam Inspirasi Sihat&Cantik agak perlulah ia ber[dot] com sebab ia sebuah blog perniagaan. Nampak ah cam profesional sikit kan. Gitu ah saya ni kan surirumah yang berangan nak jadi WAHM (working at home mummy). Aminnn.

Pada blogger-blogger baru yang nak cari duit melalui blog macam gitulah. Sama ada bukak blog jual produk ke servis ke. Janganlah harap sangat kat duit iklan tu. Sebab bukan sekelip mata boleh dapat ribu-ribuan cam cik epal tu. Kang dah tak sabar sangat mulalah guna taktik kotor iframe segala macam. Tak baik woo cam gitu. Allah marah.

Saya nak ucapkan terima kasih pada rakan blogger Tia - Ini Kisah Tia yang berpeluh ketiak mengajar orang tua ini tentang cara nak beli domain tu. Pening kepala makcik. Maklumlah orang tua. Hahaha. Tapi kalau korang nak tutorial beli domain tu sebenarnya ada kat >>SINI.

Kalau sesiapa berhajat nak ber[dot]com juga boleh ah beli dengan netkl ni. Servis diaorang tip top gak. Tak sempat pejam mata dah bertukar dah. Macam magik. 

Akhir sekali, kengkawan yang dah like page GREEN FIT tu saya ucapkan terima kasih bebanyak. Allah saja yang akan balas budi korang. Sayang korang.



nota-noti:
weh korang..saya tak sempat BW pagi ni sebab mak saya jap lagi sampai rumah..

33 comments

July 11, 2011 at 9:54 AM

em bagus gak ade info...kot2 sampai seru nk tuko dot2 gak leh trus terjah... :)

July 11, 2011 at 9:58 AM

tahniah rina...syabas2..

July 11, 2011 at 10:05 AM

wewiit~

sat g blog yg ni pulak ;ah kak,hehe ;)

July 11, 2011 at 10:07 AM

usaha tangga kejayaan cik betty....good lucky! semoga bisnes berjalan lancar...

July 11, 2011 at 10:16 AM

wahh bagusnya... Ticer nak beniaga apa? wat tusyen online la kot.. hii tapi cam tak reti huhu

July 11, 2011 at 10:31 AM

tahniah rina!!

July 11, 2011 at 10:33 AM

gd luck dearr..:) bisness makin maju..insyaAllah..

July 11, 2011 at 10:38 AM

wahhhhhh ada ura nak beli ya? untuk jangka masa panjang... perlu tu.... tahniah....

p/s:surirumah yg menjana pendapatan kekadang tu lagi byk gajinya dari yg kerja kat luar....

July 11, 2011 at 10:41 AM

wah rina...tahniah..semoga maju jaya dlm bisnes..

July 11, 2011 at 10:45 AM

usaha lebih ye....hehehe
selamat berjaya

July 11, 2011 at 11:15 AM

bagusnya.. semoga bisnes online lebih maju lagi.. selamat melayan mak yg datang tu elok2 yer.. he..he..

July 11, 2011 at 11:46 AM

semoga sukses ye sis!!!
thanks for the info - sharing is caring

July 11, 2011 at 12:04 PM

congrats...blog sha lambat lagi kot nak berdot com...blum mendpt hasil yg memuaskan lagi

July 11, 2011 at 12:12 PM

hihi..a ah nmpak gempak sikit ada web sndiri kan.hihi

July 11, 2011 at 12:24 PM

trime kasih atas info ini..net kl mmg terbaek kan :-)

July 11, 2011 at 12:41 PM

hmm..sy dah jenguk gak tutor tu..nmpk mudah..

sy beli domain kt JomHosting.Net..

tp semua kena godek2 sendiri..

murah sikit dari JomHosting harganya...mcm nak tukar je..huhu..tgk la mcm mana nnti..

entri ni boleh jadi rujukan sy nnti.. :)

July 11, 2011 at 2:25 PM

wow .. best la dah ada kemajuan...

July 11, 2011 at 2:30 PM

saya jual beger aja, sebab blog saya takda iklan :0

July 11, 2011 at 2:31 PM

tahniah....wah2 cayalah...

July 11, 2011 at 3:46 PM

sayang awak juge. hihi~

*ramai org cadangkan beli domain kalau buat web utk bisnes , baru nampak pro kan?

July 11, 2011 at 5:35 PM

tahniah...usaha tangga kejayaan...

July 11, 2011 at 10:18 PM

tergerak juka nak ber dot com tapi..emmm..takdah hasil lagi..

bio je la mcm ni..just enjoy berblog jak..

btul kata kak rina..aku pun duit iklan tak pegi mana..takat itu je..huhuhu..

nice entry..like..:) maksud abu super like hahahaha

July 11, 2011 at 11:08 PM

wah wah..mkn durian sampai demam2 eh..ihsk..kesihatan kena jaga juga ya walaupun sedap macam mana skalipun :p

July 11, 2011 at 11:37 PM

jenjalan ziarah,
kmampuan sy berblog betul2 basic. makin blajar makin bingung.
xpelah kut, yg penting 'isinya'

moga sentiasa dlm rahmat & redhaNya.

July 11, 2011 at 11:47 PM

selamat maju jaya cik betty!

July 12, 2011 at 12:17 AM

o blog yg lg satudah berdotcom..congrate yer!betul tu nuffnang sy dua ringgit je.beli jajan aiman pun tak cukup.haha..

July 12, 2011 at 1:14 AM

"akak sokong jer,mana yg baik elok teruskan sampai barjaya..."

July 12, 2011 at 6:34 AM

baguslah tu blog bisness kena letak dot com, nanti boleh menarik minat orang nak berkunjung.kalau nak search pun senang.semoga success.

July 12, 2011 at 8:13 AM

sronoknye kak betty ! wah wah

July 12, 2011 at 3:57 PM

hehe . sorry lambt ke sini kak .. Tia pun buzy gak . biasalah bby sitter . hohooo ! thanks backlink kak :)

July 12, 2011 at 5:08 PM

sampai ati..mkn durian x ajak pon..nk demam jg...(nk mc beno nyer)

Bila dalam hati ada taman

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal