HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, March 28, 2012

malu giler!




Pagi ni bukak blog rasa pelik semacam.
Bila masa pulak aku post entri pasal "harus sentiasa membuat pilihan"?
Cis. Ini mesti terset autopost.
Padahal entri tu memang tak nak di post.
Saja tulis lepas tu simpan dalam draf.
Memang camtu biasanya.
Luahkan perasaan, lepas tu save as draft.
Malu giler!


Lepas maghrib semalam saya keluar satu famili pegi tebrau nak anta barang customer.
Di pertengahan jalan, macam lapar la pulak.
Budak-budak ni saya dah kasik makan sebelum keluar tapi cepat betul makanan diaorang hadam.


Nak singgah makan mana-mana macam tak efisyen lah pulak pasal nak cepat.
Akhirnya, masuk drive-thru mcd.
Wah, kemain suker tengok harga burger ada murah sikit dari jam 6 ptg smpi 9 mlm.
Jadik kemainlah order 2 set burger chicken mc deluxe beserta 3 pie epal.
Air coke tuka dengan sprite.


Semangat perut pon dah berkobar-kobar ni nak melantak burger bersama pie epal tu nanti.
Sampai dekat kaunter bayar encik papa seluk poket.
Wallet lupa bawak. Cis!


Encik papa mintak saya bayar.
Aku ni harap jer beg tangan besar, purse percuma (beli susu dapat percuma purse) tapi penuh sampah sarap je dalam tu.
Adalah duit tapi takat syiling nak masuk tabung ayam nanti.
Apa lagi.
Blah jelah.
Perghhh.
Malu giler!


nota-noti:
Korang yang terbaca entri "harus sentiasa membuat pilihan" tu abaikan jelah. Buat-buat lupa sudah!


37 comments

March 28, 2012 at 10:15 AM

hahaha..patut la x leh nak komen....tengah delete rupanya....

nasib baik beli drive thru...kalo beli kat kaunter lagi la malu giler.....kekeke...

March 28, 2012 at 10:30 AM

hehehe.....sempat lari ye...bagus²

March 28, 2012 at 10:34 AM

alamak. saya dah komen kat entry yg dah hilang tuh. heheheh!!!

*

erk. alaaaaa.

sayang! pegi balik harini!

March 28, 2012 at 10:36 AM

cemane lah boleh lupa bawak duit. hahaha.

eh eh baru taw mekdi ade set dinner murah. kenapa saya tak tahu ni?
cissss.

pasni boleh lah dinner mekdi.
aduhh makin gemuk lah -___-

hehehe

March 28, 2012 at 10:41 AM

hahhahhha
x pe2

March 28, 2012 at 10:51 AM

hahahaha. kalau aku cakap, nnti jap nak carik duit dalam kete

March 28, 2012 at 11:09 AM

@Rapunzel Cikilolo

HAHA..sbnrnya suami aku ckp kat budak mcd tu nak pi keluar duit

March 28, 2012 at 11:18 AM

hihihi... tak pe, kereta belakang tak tahu cerita hihihi

March 28, 2012 at 11:24 AM

Alamak Rina! Sy bukan insan yg bertuah dpt baca entri terlajak posting tu. Hahahahah!

March 28, 2012 at 11:41 AM

alamak, tak dpt lah makan burger ye

March 28, 2012 at 11:43 AM

alahai malunye...

March 28, 2012 at 11:48 AM

kalau benda ni jadi kat kakD apa la yg nak buat ye....

March 28, 2012 at 11:55 AM

adoi.

March 28, 2012 at 11:59 AM

hahahhahaa...so, blah macam tu je?

March 28, 2012 at 12:06 PM

@Daddy Ziyyad

a'ah..kasik rempit keta laju sikit HAHA

March 28, 2012 at 12:26 PM

seb baik drive through..pakai drive through je lah tak yah toleh belakang lagi dahh..lucuu la plak..hubby saya selalu tgal wallet camtu then mujo dia ske letak wet spare lam pocket..kalo tak saya nak gagau tang mana la wet..hik3 :)

March 28, 2012 at 12:54 PM

he..he.. nasib cuma order makanan kan.. bolehlah blah macam tu aje.. buatnya minyak keta habis.. mahu berpeluh2 dok tepi jalan.. he..he..

March 28, 2012 at 12:58 PM

hahahaa... alahaiii...

kena tgok nanti dpt tak no plat di rakam kamera...hikhik

March 28, 2012 at 1:03 PM

ahahaha.. kalau sy dah lame terjun banggunan sebab kemaluan tahap maksimum.. hahaha

March 28, 2012 at 1:11 PM

Enty tadi sempat jugak cik rose baca dan komen hihihi...Biasalah...umur makin meningkat nie...

March 28, 2012 at 2:09 PM

ooo aloh hai..acik pun pernah terkena tapi dipasar..dah siap timabng segala mak nenek tu..tiba masa nak bayar..purse tak de dalam hendbeg..memang malu besau dibuatnya

March 28, 2012 at 2:15 PM

Jangan malu n segan ngan sy erk...hihi...biase la tu

March 28, 2012 at 2:30 PM

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

terjun bangunan kalau mati dikira mati sesat..xpalah malu pon HAHA

March 28, 2012 at 3:25 PM

hahahaha...aduh...malu gak tu..

kalau sy...sy tk g lagi dah mcd tu.. ;P

sorry gelak banyak sngt.. :)

March 28, 2012 at 3:59 PM

@nabilah_2908

Takpa. Akak pon suka gelak banyak-banyak HAHA

March 28, 2012 at 4:06 PM

HaHaHa! baru semalam beli pie epal tu. :P

March 28, 2012 at 4:26 PM

aduhai...maluuu tak tau mana
nak letak muka...hik3

wallet kita pun selalu selalu
banyak resit2 bil jeh
tapi selalu kita ada selitkan kat
celah2 wallet tu duit emergency ..
kot2 apa hal ke ..ada gak gunanya
duit pejam mato tu ...sila2 ikuti..ahak!

March 28, 2012 at 4:57 PM

muahaha...hadui...lawak la pulak...

March 28, 2012 at 5:18 PM

"alamak tak sempat bc entry tu...ini baru ada kesempatan jenguk sini setelah sekian lama...blog dah berubah wajah nampaknya....haha..samalah macam akak ni kulu kilir bawak handbag tp duit tak bapa nak ada..."

March 28, 2012 at 6:13 PM

hehe.. mcm2.. xpela kn..mde dh jd nk wk camner

March 28, 2012 at 6:49 PM

confirm lepas ni kereta tu kena ban dari pandulalu...

March 28, 2012 at 7:37 PM

ala buat tk tahu jelah rina..hehe

March 28, 2012 at 7:39 PM

patutlah sy bukak entri tu tp takde,rupanya terauto publish tanpa sedar.nasib tak sempat baca.haha..

sy pun tumpang malu gila gak nie,nasib drive through,boleh cpt2 blah.wakakaka..

March 28, 2012 at 9:41 PM

tadi lepas balik di HSI, ayu singgah sbb nak beli sesuatu bt anak dara ayu y sekolah pasti

mmg murah.. rm 19.90..
banyak y ayu beli...

ala rina.. buat bodoh jer...

March 28, 2012 at 10:24 PM

tak baca lagi la. nak baca.... hehe

March 28, 2012 at 11:12 PM

heheh..nasib baik xde yg kenal kan..ekekke...drive thru je..kalo kat kaunter tu..mmg x leh nak cover da

April 2, 2012 at 4:46 PM

tak kena tahan dengan orang mekdi ke?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal