HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, March 5, 2012

tak cukup perhiasan.







TF yang huduh. Maklumler pes time kannn.


Malam semalam saya gi Jusco Taman U. Taman U yang kat Skudai punyalah. Nak carik barang sikit banyak.

Ramai betul orang kat Jusco semalam. Mujur tak susah dapat parking. 


Lepas beli barang sikit kat watson, baru perasan kat depan tu ada restoran tutti frutti baru bukak. Asalnya dulu situ restoran old town. Kebetulan semalam memang grand opening tutti frutti tu. Jadiknya ada less. Oh, inilah penyebab orang berduyun-duyun datang Jusco kot.


Encik papa tah tetiba angin baik dia menjelma, ajak rasa tutti frutti tu. Macam tak expect lak dia nak ajak pasal TF tu kan mahal. Masuk dalam tu blur pulak. Tak tau nak order camane. Lepas tu baru tau semua kena self service.


Mula-mula kena pilih eskrim. Blur lagi sebab semua pon kelihatan sedap belaka. Lastly, amik yang raspberry campur kiwi dengan strawberry kut. Saya taruk eskrim penuh-penuh sebab nak kena share 4 orang. Kitaorang memang biasa sharing-sharing nih. Sharing is saving bak kata kak arianna. HEHE. Tapi macam pelik jer tengok orang depan kitaorang tu taruk eskrim sikit jer.


Lepas dah taruk eskrim baru tau yang harga dikira ikut berat. Terus menggelabah sebab mangkuk eskrim dah berat semacam je. Alamak kalau kena sampai 50 hengget ke nanti menyesal lah pulak. Barang lain banyak lagi nak kena shopping.


Lepas tu terus seriau nak letak topping banyak-banyak. Takut berat mangkuk bertambah. Tu yang tak berapa nak menggiurkan rupa eskrim TF saya tu.


Takpelah. Next time kita cuba lagi ya.



46 comments

March 5, 2012 at 2:47 PM

nak murah buat sendiri je kt rumah cik betty kan..haha

March 5, 2012 at 2:48 PM

hehe..abis tu yg cik betty makan tu kene bape hengget..linda pun x penah try lagi TF nih...

March 5, 2012 at 2:53 PM

@LiNda

RM17.80 :)

March 5, 2012 at 3:02 PM

sharing is saving... wakakaka... lucu lah ayat ni... ngam kan... hehe

kat tempat saya macam belum pernah nampak tutti frutti jual kat sini.. huhu

March 5, 2012 at 3:07 PM

sedapnya

March 5, 2012 at 3:13 PM

saya pernah makan sekali je..hihi, mmg mahalla, tapi sedap..sesekali bolehlah mkn ni..

March 5, 2012 at 3:14 PM

rm17.80 tu kire oklah sebab nampak byk jugak dalam tuh!

March 5, 2012 at 3:22 PM

@gadisBunga


rsnya sbb ada less la GB..tu yg murah sikit

March 5, 2012 at 3:23 PM

Hujung minggu ni saya balik Tmn U..insya allah boleh gi jusco try

March 5, 2012 at 3:23 PM

sekali sekala sedap nih...hehehe

March 5, 2012 at 3:23 PM

rm 17.80????..takde yg mahal lagi ke huhuhuhhhhhh

March 5, 2012 at 3:24 PM

huduh pun rege mahal gak...hehe....
nasib baik cik rina x letak balik eskrem tu....hehe

March 5, 2012 at 3:38 PM

1st time try..kene dekat 30 hengget..terkejut den...haha

March 5, 2012 at 3:42 PM

bertutti fruiti ngan geng2 blogger lagi best tau..leh gosip2 lagi..

March 5, 2012 at 3:42 PM

gile ah eskrem orang kaya~~keh keh~

March 5, 2012 at 3:49 PM

@bujal X


lama betul x nmpk kamu dtg sini..rindu tahu nk baca komen kamu..selamat kembali :)

March 5, 2012 at 4:01 PM

salam kak,
saya pun tal try lg tutti frutti ni, tapi yang Jco punya sedap juga ;)

March 5, 2012 at 4:06 PM

Hahahahahahah! Jgn suke2 menceduk. Kang tak pepasal. Menangis tak berlagu tau!!!

March 5, 2012 at 4:06 PM

kena berapa ringgit tu??

March 5, 2012 at 4:12 PM

mujurlah ada less kan. kalau tidak sure dah berpuluh2 tu.. hehe...

lain kali boleh cuba buat lebih berseri lagi TF cik betty tu...

March 5, 2012 at 4:18 PM

tak cantek takpe asal rasa sedappp

March 5, 2012 at 4:21 PM

kalau makan tf, kena julat sampaihabis licin... mahal tu... hee

March 5, 2012 at 4:35 PM

Oh dah buka di jusco tmn U ye Rina. Kalau anak kakak tahu mesti nak pergi...

March 5, 2012 at 4:48 PM

akak pun kalau makan ice cream mahal guna tagline sharing is saving gak.. he..he..

March 5, 2012 at 5:22 PM

emmm sedapnya aiskrim tue....

March 5, 2012 at 6:14 PM

banyak tu cik betty kena berapa?huish seriau jugak xpenah try tapi teringin nak try huehuehue~

March 5, 2012 at 6:43 PM

lame aku tak singgah JJ taman u lepas habis blaja. old town da tuka eh? alaaahai ~!

March 5, 2012 at 6:52 PM

jat kalau g cnfirm amek yg cho xpun vanilla,xmampu nk tahan masam amek perasa lain.hihi

March 5, 2012 at 6:57 PM

ntah kenapa aku tak bernafsu tengok esrem ni...

March 5, 2012 at 9:01 PM

assalam cik betty..hari ni pun acik cuba makan TF..ambik sikit je dan 15 hengget..tapi mahal2 pun sedap kan..tapi sesekali je boleh..selalu2 banayak benda lain lagi boleh dibelikan.

March 5, 2012 at 10:12 PM

ratu dpt rasa pun sbb adik belanja.sndiri nk beli mmg takla...baik bli eskim wall mangkuk kuning tu leh pdt 3-4 bekas.ehehe.

March 6, 2012 at 1:46 AM

TF makanan gadis gadis macam najwa latif.. Makanan tuti ingt najwa haha.. Btw, aku tak pernah try test lgi..

March 6, 2012 at 6:30 AM

tiba-tiba je cik ina menyokong ratu siput.rasa cam bengang plak produk org melayu dijual ngan rega tinggi. tunggu anak belanja.boleh gitu

March 6, 2012 at 8:03 AM

lya x pnah mkn lagi frutti tutti ni... rege leh tahan kan.. sebelum pnah makan baskin robin j..tu pon dh mahaiii rasanya

March 6, 2012 at 9:40 AM

No mmg suka eskim tp nak beli yg mahal tu kene pk 10-20x la kot..mmm No pernah buat yg homemade punya..walo xsesedap kat kedai tp ok la sbb anak2 suke hihi...rina try buat..n No bagi resepi

A:
Pisang/coklat/mangga, 2cwn fresh krim/2cwn susu/ sikit esen vanila/1.2cwn gula@gula merah=>blend sampai buah betul halus dan simpan lam peti ais..

B:
1tin susu cair,setengah tin susu pekat (ikut la nk manis tambah lagi, nk tawar kurang lagi, 1tin air suam, 4sdBsr ovallate, perasa (ikut selera kita, No buh serbuk koko)..mixer kira2 20minit..sejukkan..klo nak lagi gebu lepas beku kali pertama mixer lagi tu kali kedua dan simpan lam frezzer lg..

March 6, 2012 at 11:44 AM

lama dah tingin mkn tf tu..tp bila pikir mesti mahal punyer so kena bersabar lah dulu..hehe..baru tau harga dia ikut berat..

March 6, 2012 at 12:17 PM

Wah..ingat lagi Rina ye..(ke perli akak ni..)..Sharing is saving....tp memang betul apa..hehe( sambil saving, sambil tunjuk romantik dan manja gitu..)

March 6, 2012 at 12:27 PM

wahh bules tahan mahai tu..nk try jugak lah..nk ambik secalit je, wat rasa..haha..buat abis duit minyak keta je kan..takpe nati nk try mcm cik betty ambik tu..Insya Allah bile tah nk g :)

March 6, 2012 at 1:01 PM

tak penah makan pun tutti fruiti ni, sebab kat kawasan ofis ni takde pun, klu ada pun pikir byk kali

sebab mahal hehe

March 6, 2012 at 3:51 PM

dah lame tak jalan2 cari makan...hmm masih tgh mencari masa nak berjimba

March 6, 2012 at 5:16 PM

@No Lan

tq No resipinyaa..bisa dicoba ni :)

March 7, 2012 at 10:33 AM

so, berapa kena bayar tu?..

March 7, 2012 at 10:34 AM

woooo ais krim mahalllll tu....


mahai kan huhu ^__^

March 8, 2012 at 2:32 PM

teringin nak mkn TF ni gak..tp x jumpa lg mana kedainya kat area sini...

17.80? mahal gak tu..kalo beli ekrem wall's//leh dpt 3 box :d satu family leh mkn..eheh

March 9, 2012 at 12:03 PM

bila time nak amik tu rasa macam tamak je. nak amik semua sbb cantik2...haha. tapi makan tak habis. hehe

March 17, 2012 at 9:55 PM

ok la tu kak..dia mhl bila letak mcm2 topping + syrup tu...haha..

ira pnh kena lg mahal ckit dr akk..ngee..tp sbb nak mkn kan..wuuu..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal