HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, March 14, 2012

this week.






Tak tau nak tulis apa harini. Tapi, nak tulis juga pasal blog ini namanya cik betty suka tulis-tulis. Dapat tulis-tulis kat sini macam satu terapi mental dan jugak fizikal.


Here, my lil escape lah lebih kurang.


Cerita random sahaja.


Sabtu, pegi perarakan maulidur rasul untuk masjid taman punya. Belum habis event kami sudah balik sebab tengahari nak pegi ceramah Azman Bidin.



me dan risya sedondon.
baju seragam sempena perkahwinan adik ipar a.k.a baju raya tahun lepas punya.
as usual, selipar jamban tetap di kaki.
takda maknanya nak berarak pakai kasut tinggi.


Ahad, pegi pasar tani. Beli ikan. Beli sayur. Beli buah.
Grab baju corak checkers selai. Sempattt.
Tak kesahla. Asalkan baju tu nampak lawa kat mata tak kiralah beli kat pasar tani ke shopping mall ke janji harga tak menipiskan poket secara berlebihan. 
Sambil beli-belah sambil layan order customer. Sebelah tangan pegang bakul ikan sebelah tangan pegang henpon.
Then, tetiba ada mesej mamat desperate sesat masuk pula. Apa kejadah ko nak berkenalan dengan orang tua cam ahkak ni ya dek. Baik habiskan sekolah dulu. Tak pon gi carik duit banyak-banyak beli keta audi sebijik bagi kat ahkak. Kahkahkah.


Isnin, hujan lebat. Malas basuh kain. Sempat update blog tapi tak sempat BW. Hantar order customer. Nanti ya korang, saya datang jenguk.


Selasa. Oh. Hari yang sangat penat. Rumah berkecah. Kira stok baru sampai. Layan karenah anak-anak. Masak, basuh, kemas-kemas-kemas. Bab kerja rumah memang never-ending-story.
Malam. Lepakkk sambil layan Vanila Coklat dan BFF. Bagos. Dua-dua dah tamat episod tapi dua-dua ending bangang. Nak-nak BFF.


Harini, dapat e-mel ni pulak.


to undisclosed recipients
How are you, I am sorry for invading your privacy,i browsed through your profile and i felt like contacting you cos my dad is from Malaysia and that makes it my home country lol.. i think i like u for a new friend/relationship. My name is Ahisha, i am presently in the UK but will be coming to Malaysia very soon..Write back so we can get to know more about ourselves my email id is (**************@hotmail.com) have a nice day...Can i get to know more about you? Pls Keep in touch...Awaiting your reply. Salam


Saya tak reply. Sori. Bukan tak nak berfriendship atau berkenalan. Cuma susah nak percaya orang. 


33 comments

March 14, 2012 at 11:30 AM

happy day sis

March 14, 2012 at 11:42 AM

hari2 y dilalui penuh dgn xtvt,, owhh.buat on9 bisness k?? bisness apa?? baju2 bdk ke @ tudung?/

hehe..email camtu mmg xptt d layan.. sbb adakanya..dia org just tuko nama j..tp ayat sama.. byk gk trima email g2..

March 14, 2012 at 11:45 AM

mcm diary hehehe

March 14, 2012 at 11:46 AM

beringat sebelum kena....

:)

March 14, 2012 at 11:46 AM

penuhnya jadual

hihi email tu kan, aritu org ofis ada tunjuk, ada orang offer diri carik jodoh

March 14, 2012 at 11:51 AM

Seronok berselawat sambil berarak... tempat kakak tak beraraklah Rina...

Hal email tu boleh katakan tiap hari ada je manusia jenis ini masuk in-box kita kan. Kakak rasa yg jadi keldai dadah melalui cara inilah Rina...

March 14, 2012 at 12:07 PM

btul kata kak zakie tu..dah berpuluh kali saya dan suami dpt email camni..ni semua keja keldai dadah la ni..jgn caya rina konon akan blk msia lah apa lah...ayat2 ni semua sma jer..

March 14, 2012 at 12:08 PM

tak payah percaya kot emel macam tu. aku tak pernah bace... hehe

March 14, 2012 at 12:12 PM

rina berarak dgn budak2 tu dah mcm sebaya dah....hehe...

sms dan emel tu dr org yg sama ke?

March 14, 2012 at 12:15 PM

Emel yang entahapaapa tu memang selalu masuk menyemak kat kotak inbox ... mencik kan?

Kakcik tengok VC, tapi tak tengok BFF.

March 14, 2012 at 12:21 PM

rina dgn risya nmpk mcm kakak dgn adik..

March 14, 2012 at 12:31 PM

wah rina rajin join perarakan.teringat se kecik2 dulu mmg pantang ada acara2 cmni...mmg join terus.ehehe.seronok..

March 14, 2012 at 12:34 PM

tengok depan dan belakang...kamu macam sebaya mereka...haha..jangan marah!!

March 14, 2012 at 12:38 PM

email macam tu selalunya nak cari keldai dadah, ataupun nigerian/african scam

March 14, 2012 at 12:55 PM

@aanie


lain..yg sms tu ofkoslah lelaki tp e-mel tu perempuan..kalau ikutkan namanya melayu

March 14, 2012 at 1:16 PM

@LYAfrina


hehe..xla..kalau nk tau sy bisnes apa leh jengah blog sy yg satu lagi :)

March 14, 2012 at 1:49 PM

hhehehe.. kelakar plak bila ada budak2 nak ber sms nak berkenalan... ahahahaha.. agaknya nak akak ni kecil2 comey macam remaja kot.. hihihi

March 14, 2012 at 2:17 PM

even d rumah xp hari sentiasa penuh....bz jage umah, jage family...kerap gak dpt emails mcm ni...sha boh layan je...tak brani tanggung risk

March 14, 2012 at 3:00 PM

meriahnye aktiviti dia setiap hari..siap ade perarakan lagi haaa..ape ending BFF? terlepas nk tengok la..:(

March 14, 2012 at 3:43 PM

alahai, dah la cute pastu leh plak berarak dgn budak2...makin la comel...hehehe...

gi psr tani tmn sri pulai ke?
mesti beli baju dgn kedai sorang akak yg sebelah jual nasi lemak tu ek?

sya pun suka sbb baju dia cantik2 kan...

March 14, 2012 at 3:44 PM

selalu gak dpt email camtu.l2 eail nak bg harta tu mmg byk betul terima.delete je terus.haha..

eh budak tak cukup umo mana tu nak berkenalan?buat lawak..:)

March 14, 2012 at 3:53 PM

selalu gak dapat emel camni..mula-mula berkenalan..lama sikit berkelana pula...aktiviti mengemas memang tak akan putus..

March 14, 2012 at 4:11 PM

@mamaNoriz

a'ah..tmn seri pulai..tp x pastilah gerai dia sebelah kedai nasik lemak ke apa..tp mmg dia sorang je kot yg jual baju ngn tudung kat situ..

March 14, 2012 at 4:14 PM

@Puan Kutu


haha..sy agak je x cukup umo psl dia kt dia lg muda dr sy..peliks juga dr mana dia tau sy lagik tua dr dia..pehtu gaya dia ngeja cam budak remaja je haha

March 14, 2012 at 5:20 PM

wah hari2 pack dgn tugas harian. ! tapi sempat update blog. cayalah dear. ::)

salam singgah :P

March 14, 2012 at 5:24 PM

kak,cantiknya kak.serius.hihi.berseri2 gitu.

March 14, 2012 at 7:04 PM

Padat aktiviti erk..esp bila cuti sek ank2 ada ngn kita..huru hara jgk kdg2..hehe

March 14, 2012 at 9:36 PM

penuh aktiviti rina hehehe...

No sll delete je klo dapat email camtu..mmg xlayan..

psst..rina nampak comel laa hihi

March 15, 2012 at 11:45 AM

bab ending Bff tu setuju sngt...

mcm nak cepat sangat habiskan cerita ni..tp ok la juga..sebab next week ada cite desperate house wife lak kt 8tv..musim akhir tu... ;)

March 16, 2012 at 3:55 PM

bagusnya g perarakan..time aritu kat area umah chii..chii hanya mampu memandang je..nak join..nasi lemak x abih lg..so tgk je la dorang dok berarak..

chii pernah gak dpt email mcm tu..tp slalu anggap spam je..ehehe.

March 17, 2012 at 9:01 PM

hehe. comelnya semua berarak :D akak pun nampakmacam one of them je cuma tinggi. hehe :)

March 17, 2012 at 9:41 PM

wahh penuh 1 minggu..heee

:)

ehemmm..kak tu mksudnya akk muda belia lagi..heee

March 18, 2012 at 2:21 PM

selipar jepun lah best...kaki dapat udara fresh...hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal