HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Friday, June 17, 2011

Dah Habis Episod Kegilaan

Assalamualaikum..

Dah. Dah. Habis dah episod kegilaan pada keromantisan Seth Tan. Drama yang aku tengok bersama-sama encik terhebat dan seringnya dia dipertikai sebab tak seromantik Seth Tan. 

Tengok-tengok papa tak dukung mama pon kalau mama sakit. Aduh! Mama beratlah kata encik terhebat mempertahan diri. Papa tak bagi bunga? Itu mama tak heran pasal mama bukan suka bunga sangat. Membazir ah. Lebih baik belikan mama barang ikea. Hahaha. Papa nak kecoh semacam tak kalau kaki mama cuma tergeliat? Haha. Nanti mama rimas kalau papa terlebih caring kata papa lagi mempertahan dirinya. Papa nak bacakan mama buku kehamilan? Hahaha. Memang tersangat lawak. 

Sudahlah. Kata encik terhebat, lelaki macam Seth Tan tak wujud. Aku kembali berpijak pada realiti. Lagipon Seth Tan ada dosa besar pada Nora. Jadi tak hairanlah dia jadik lelaki sempurna pasal nak tebus dosa.

Lagipon aku sudah cukup bersyukur punya suami yang sayang pada aku. Yang cuma setia pada aku. Yang tak kisah pasal aku nak jadik surirumah. Yang sabar layan mood aku yang tak menentu. Yang sanggup beli makanan kalau aku malas masak. Yang tak pernah naik tangan kat aku walau kadang-kadang aku garang tak menentu. Yang sanggup tak ajak aku keluar pukul 2 gara-gara aku sedang kegilaan menonton Pengantin Remaja. Tak apalah walau dia tak seromantis Seth Tan. Aku pon bukan romantis sangat. Asalkan dia tak terlebih penyayang macam Salleh Yaacob sudah. Heheh.

Ending semalam tak bestlah pasal Yvonne tak mati. 



kamulah encik terhebat saya buat selamanya.
saya terima ketidaksempurnaan kamu
seperti kamu menerima ketidaksempuranaan saya.







44 comments

June 17, 2011 at 10:55 AM

Memang tul xdenyer lelaki sebaik Seth Tan tu kecuali yg baik sangat tu ade makna..hehehe

June 17, 2011 at 11:03 AM

Sudah berpijak di bumi nyata? Hehehe. Seth suami romantis idaman setiap isteri. Tapi over romantis ni bahaya gak nanti ramai pompuan mcm Yvonne nak goda..tak ke pusing kepala sang istri????

June 17, 2011 at 11:11 AM

hahhaa... suka2 ayat last.. jangan seromantik Salleh Yaacob....

June 17, 2011 at 11:15 AM

lama ni bila org dok kecoh cita pasal cita ni sha blurr ja even dlm pala otak dok jenuh fikir nama seth tan tu macam familiar tapi pas tau cita ni diadaptasikan dari novel baru sha sedar rupanya sha dah baca novel tu...sha mmg tak tengok cita ni....baca pun dah best gile mesti bila tengok lagi best kan...

June 17, 2011 at 11:18 AM

dalam novel yvonne mati kena langgar eh?

June 17, 2011 at 11:19 AM

Tersangatlah betulnya bila baca entri Rina ni..
kata-kata yg best..menerima ketidak sempurnaan mereka, sebagaimana mereka menerima ketidaksempurnaan kita, lagipun ..hanya Allah yg sempurna..

June 17, 2011 at 11:22 AM

kalau cik kitol ada...kompem dia lari tempat lain taknak tgk nora elena...ehehe..

June 17, 2011 at 11:40 AM

betul..bersyukur dgn segala yg ada..

habis dah demam seth ni hehe

June 17, 2011 at 11:43 AM

memang seth tan betul kerana waktu siarannya memang setan sedang berkeliaran huhuhhhh

June 17, 2011 at 11:53 AM

kalau terlebih kasih sayang macam SY, memang bahaya..:P

June 17, 2011 at 11:59 AM

zaira salam..
aku pun bersukurrr dapat laki aku tu menerima kesengalan aku nih..
bersama-samalah kita ye..
seth tan tu memang menjentik hati, tapi af pun dah habis episod, kembali ke alam nyata. keh3x..

June 17, 2011 at 12:04 PM

hehehe semoga cik betty sentiasa bahagia bersama encik terhebat.kalau beliau tak hebat, takkan nama beliau encik terhebat bukan?:P

June 17, 2011 at 12:28 PM

Kita tak tengok ler cik betty yang last huhuhu...Orang macam seth Tan sebenarnya tak wujud...Tak payah berangan Cik Betty OOiiii...

June 17, 2011 at 12:30 PM

tiada yang setanding dgn En Hubby kann??kan..

June 17, 2011 at 1:04 PM

Hee orang semua layan Nora Elena saya tak layan.. tak tau la sebab apa... hee seb bek la tau jugak Seth Tan sapa.. haha

jom singgah lepak blog saya

Korang gelak? Kalau tak gelak memang jiwa korang ketat

Teringat zaman kanak-kanak

June 17, 2011 at 2:03 PM

Ye la rina..sama la bagi No apa yang rina tulis tu..No setuju sangat2 apa yang rina tulis pasal suami kite hehehe..

eh, kita pom lebih kurang je hahaha..

June 17, 2011 at 3:37 PM

hehehe...betul la kot kata2 En terhebat tu...lelaki mcm Seth Tan yg cukup2 sempurna mn wujud...huhu.. ;)

suka dgn ayah yg last..

"asal tk lerlebih penyayang mcm SY"

hahaha....setuju..!! (^_^)

June 17, 2011 at 3:57 PM

wow u cik betty romantiknyer....i loike...memang suami kita lah seth tan yang patut dipuja....;)

June 17, 2011 at 4:49 PM

en hubby masing2 boleh jadi spt seth tan juga. cuma cara keromentisannya tak samalah...kan..kan..

June 17, 2011 at 4:51 PM

biarlah tak seromatik seth tan pun.. yg penting dia sayang kita dan anak sangat2 kan rina.. itu pun dah lebih dari cukup.. syukur Alhamdulillah..

June 17, 2011 at 5:07 PM

mcm x percaye je abes semalam....
aduhai.... gerr...

seth.. impian semua gadis jiwang mcm fara... huhhuhu

June 17, 2011 at 5:57 PM

suweeettt... :D

korang berdua mmg dah perfect match lah! :D

June 17, 2011 at 5:59 PM

"huhu hubby akak pun tak romantis smmgnya laki melayu tak romantis kan..terimalah pasangan kita seadanya dak tengoklah pd kelebihan bukan kekurangan shja kan..setuju tak dgn akak?"

June 17, 2011 at 9:16 PM

xpernah nengok citer ni... so memang xpaham la ape2 popn pasal cter ni.... :)

June 18, 2011 at 8:54 AM

Kakak rasa pun sama. Walau kakak tak mengikuti cerita tapi lantaran ianya dalah adaptasi dari novel kakak dah dapat tahu rentetan cerita.

Biarlah jadi macam suami kita yg nyata dan realitinya tak pura-pura. Menerima kita seadanya sudah cukup membahagiakan kita:)

June 18, 2011 at 8:59 AM

WAAH.RAMAI JUGAK YG LAYAN NORA ELENA.SAMPAI LECTURER PON TAK HABIS2 DLM KEAS NORA ELENA,SETH TAN.XD

June 18, 2011 at 11:37 AM

betul-betul terima lah orang kesayangan seadanya.. even dia tak seromantis si Seth tu hehehe.. sayang betul nak guna Tan kat belakang tu hahhaah..

tapi ain tak layan nora elena sangat sebab tv pun tak dooooo T__T tgk internet je lah..

June 18, 2011 at 12:10 PM

wehh aku pun same kot..
dah habis dah cite nora elena. ni..
grrrrr..punye ar feeling habis..
tak ley belahh..
nasib hepi ending..
tapi x hepi sgt grrrr

June 18, 2011 at 12:16 PM

hahaha tak puas hati la ni ending dia..:)

June 18, 2011 at 2:02 PM

hebat tul penangan drama nora elena kan..smpaikan adik chii yg sblm ni mat kental dan x penah layan tv pun..sanggup dok tunggu drama ni..x berganjak tu..ahaha..

chii ske part dorang pnggil seth ngan nama atann..comel gler...ahaha

June 18, 2011 at 3:55 PM

papa mifz x ikut pun citer nih...wife ikut la...siap ngan Mifz pun pandai tgk citer tuh..hehe

June 18, 2011 at 6:58 PM

hihihi,kannnn..org cam Seth Tan tu wujud dlm drama jer.

June 18, 2011 at 8:27 PM

setuju,seth tan tu lelaki rekaan jer!rakujud pun lelaki camtu.kalau ada pun mgkin seorang jer dlm dunia nie..iaitu seth tan sendiri.haha..setuju jugak bab kna terima kelemahan dan keburukan pasangan..

June 18, 2011 at 10:16 PM

hehe..sweet je akak dengan husband akak bals2 kata.. ^_^ dah abes ke kak cite tu..? kita pernah tengok satu episod je..huhu

June 19, 2011 at 8:53 AM

yang penting kita menerima pasangan kita seadanya..lagipom cerita tu...

June 19, 2011 at 2:55 PM

saye jugak peminat fanatik nora elena...haishhh besh nyerr kalo dapat laki mcm seth tu...hehe..hah btw saye folower awak y ke 500..hehe ^^

June 19, 2011 at 3:09 PM

amboi romatisnye...hehe bgus2 smoga kekal ke akhir hayat amin..

June 19, 2011 at 3:56 PM

alololo. comenye akak. nak kahwin jugak je rasenye. :)

June 19, 2011 at 4:21 PM

lakonan memang ler kena macam tue. dukung mendukung. barulah rating tinggi. huhu

June 19, 2011 at 6:42 PM

Suami kita sendiri adalah yang terhebat dari suami yang lain, sebab tu kita pilih diakan.. Setiap kekurangan dan kelebihan kita terima . Rinna jangan risau seth tan tu berlakon ikut skrip.ekekek

June 19, 2011 at 9:11 PM

waaaahhhh akak, bersyukur dengan apa yang ada,itu sekdar cerita...kalau bebetul ada ke macam seth tan tu eh? mcm dah kurang je kan...huhu....apapon kak, bersyukur dengan apa yang ada kan :D

June 19, 2011 at 9:47 PM

btol tu kak .. lelaki mcm Seth tan mana wujud. Kaki terseliuh pon risau mcm isteri nak beranak .. hehe ..

takpe la , suami akak dh cukup smpurna utk akak . Kalo ta , takkan la akak bahagia macam skang ni .

semoga kekal hingga ke syurga.

June 20, 2011 at 12:06 PM

seth tan habis jua akhirnyaaaaaaaaaaaaaaa...

p/s: dulukan... kita baca buku kasih yang suci tu banyak kali... feberet book... tapi tv tak pernah tgk,... heeeeeeeeeeeeeeee....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal