HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Sunday, April 10, 2011

Burung

Assalamualaikum..

Lokasi burung bersarang : Pokok buluh jepun di rumah ibu

Saksikan gambar saja today..

[masih berbentuk telur - bukan telur palsu tapi benar telur]

[malam hari si ibu memeluk erat telurnya]

[bayi burung telah lahir ke dunia yang fana - masih belum mengerti kepayahan]

[hanya tahu menganga menunggu ibu menyuapi]

Selanjutnya mungkin ada kalau my abah memfoto kisah burung ini lagi..







32 comments

April 10, 2011 at 12:54 PM

ibu burung tak marah ke kacau anak dia.

Alahai Pondan

April 10, 2011 at 1:00 PM

aii.. rajin amik pic.. pakat ngan burung ka..hehehe

April 10, 2011 at 1:46 PM

alaaa.....comelnyer ank brung tue....kcik jer...hehehe

April 10, 2011 at 1:48 PM

la comeinye anak2 burung tu kan.org kate kalau burung buat sarang kat umah kite...murah rezki..

April 10, 2011 at 1:56 PM

wah..tak sabar nak tunggu sambungan kisah anak burung ni lagi..best2..! ^_^

April 10, 2011 at 2:12 PM

aloooo..comelnye anak burung tu..umah No pun ada gak burung buat sarang..tp belum ada penghuni lagi..ibubapa tengah asyik angkut barang buat sarang..betul2 seblah dapo No hehe..

April 10, 2011 at 2:21 PM

SUKERnyer bunga tengok berung tu..kecik jer kan..

April 10, 2011 at 2:23 PM

ehh..macam tgk national georg. pulak Rina..
tulah..sedangkan binatang tau sygkan anak ye, macmn lah ada manusia yg sggup buang baby..

April 10, 2011 at 2:45 PM

huhu... rasa dekat dengan alam.. bukan senang nak tengok... semoga burung tuh akan jadi besar dan sihat dan dapat terbang.. :)

April 10, 2011 at 3:39 PM

alalala.kesiannya..kalau orang bagi makan buleh tak?

April 10, 2011 at 4:15 PM

subhanallah........... ciptaan Allah..

April 10, 2011 at 5:55 PM

nice photos!!

April 10, 2011 at 6:35 PM

geram tgk.. suka juga burung2 ni tp x dapat nak bela pula

April 10, 2011 at 8:58 PM

Burung apa tu. Abah kamu dah macam ahli National Geographic cawangan Animal Planet dah ni. Hehehe. Smart gambar ni :)

April 11, 2011 at 8:08 AM

burung ape tu cik betty...?

April 11, 2011 at 8:15 AM

wahh exclusive ni cik betty!! :) comey nye baby burung tu..tp saye geli..hihih

April 11, 2011 at 8:57 AM

so sweet...cara pic ini disnap pun hebat..mesti DSLR yang hebat kan..gambarnya sgt terang..so, awak bela ke burung tue???

April 11, 2011 at 9:55 AM

wahh!! mcm nat geo channel!

April 11, 2011 at 10:56 AM

abah yg ambil foto..cik betty yg buat entry...hehehe...apa yg penting...kerjasama...

April 11, 2011 at 10:58 AM

wow ..
buat eksperimen ke ? hehehe

April 11, 2011 at 11:16 AM

cikgu den: ibu burung x marah pasal kita tak kacau anak dia..dia tgk sj dari pagar

April 11, 2011 at 11:17 AM

my khalis: tak boleh..kita x tau makanan apa sesuai utk burung..

April 11, 2011 at 11:19 AM

miss tira&prince: x tahu burung apa..kecik je..maknya berdada biru

sahrom: bukan dlsr cuma kamera digital biasa je..tak belalah..cuma dia tumpang buat sarang aje..

April 11, 2011 at 1:29 PM

Ehhh..bertuah tu!! Bukan senang nak ada burung buat sarang dan bertelur kat pokok yg kita tanam!..

Boleh buat mini dokumentari perkembangan anak anak burung tu

April 11, 2011 at 3:20 PM

daddy: memang emak sy pakat nak tgk perkemabangan burung tu..sbb sy tinggal bukan dekat rumah emak lmbt lagila nak update psl burung ni..

April 11, 2011 at 3:31 PM

smart pic nie..pndai abh tgkp gmbar ekk..

April 11, 2011 at 4:41 PM

subhanalloh.. sungguh luar biasa ciptaan Alloh..
foto yang sangat luar biasa ..
sederhana tetapi menyentuh..

April 11, 2011 at 4:55 PM

ups!!
kelewat.. sudah follow juga di FB.. add ya!!

April 11, 2011 at 5:47 PM

cutenya, bulu dia masih basah lagi. masa ni ibu dia bagi makan.nanti kalau dah pandai terbang, dorang cari makan sendiri.

April 11, 2011 at 6:02 PM

salam petang betty~ tengok betapa ibu sayang akan zuriatnya...tapi sekarang ade segelintir manusia masih tak sayngkan zurianya~

April 11, 2011 at 7:58 PM

suka!! subhanallah..

April 12, 2011 at 1:50 AM

wahhhhhhhh....sgt suka!like!like!comeynyaaaaaaaaa!!!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal