HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, April 5, 2011

Unfollow? Takda hal lahhh..






Bila kita baru berblog, target misti nak kumpul follower juta-juta kan. Macam jlo julaikha, macam hamis jalikha, macam dak patin, macam nora elena eh maria elena macam cik epal.


Tiap kali bukak blog jangan nak tipu misti nak tengok follower ada tambah ke tak. Bukan orang lain, aku letteww. Follower baru secoit la katakan. Semalam tengok ada 275 ketol. Arini aikkk dah terkurang 2 ketoi plakkk. Ciss sape kejadah yang unpolo nih haa?? 


Wuwu sedihnya hati. Lalu menangis terisak-isak belakang pintu sambil mengesat ingus yang bercucuran. Sambil memikir-mikir why whyyy this happened to me.


Alah, polo-unpolo ni bukan masalah besar pon. Tak perlu pikir-pikir sampai nak pecah pala otak. Baik pikir esok nak masak apa atau pikir cemana nak siapkan soalan matematik kerja rumah cikgu Ali. Tapi kalau korang degil gak nak pikir nape korang kena unpolo cer tengok alasan paling logik di bawah.



Alasan munasabah blog di unfollow:

  • Orang klik butang folo tu bukan suka-suka eh tapi sebab nak suruh korang bukak mata besar-besar SILA POLO SAYA BALIK. Tapi korang lupa nak polo sebab korang popular tak main arr polo-polo nih. Ooo takmo polo ya. Aku unpolo kau. Padan mukoo. 
  • Dulu blog ko best tapi sekarang ewwww. Muntah tau tak asyik baca citer pasal boyfren ko. Jeles tau tak boypren ko hensem ngalahkan aaron. Ada lamborghini lak tu. Aku jeles, aku unpolo. Pueh hatiii.
  • Dah folo dah komen tapi korang pemalas nak menjengah blog derang balik. Panehh hati. Dia pon unpolo. Ya, tak ikhlas dalam mempolo dan mengomen. Sape suruh ko BW ye dakk??
  • Entri korang menyakitkan hati dia secara tak semena-mena. 
  • Korang penah tulis komen sentap kat blog orang.
  • Dengki sebab follower dia ramai. Dasar busuk hati betol kalau ada orang camni.
  • Dulu folo sebab nak suruh orang folo balik tapi lepas tu aku tak baca blog ko. Kejadahhh kan. Baik unpolo.

Serius, folo ke nak unfolo ke bukan masalahnya lah. Biarlah. Orang suka blog ko dia folo. Dia tak suka dia tak folo. Kalau tak suka tapi dia degil nak folo gak tapi lepas baru terpikir nak unfolo itu hak dia. Korang tak yah arr susah hati sangat macam susah hati bila kucing ko nak beranak. 


Takda hal lah semua ni. 

34 comments

April 5, 2011 at 3:34 PM

sbg blogger kita akan lalui detik2 ni cik betty.. percaya hilang satu akan berganti ribu.. Insyaallah.

April 5, 2011 at 3:36 PM

betul tu...its up to them...tapi pelikla...rajin plak depa singgah semata-mata nak unfolo...

April 5, 2011 at 3:47 PM

hohoho.sy pun penah jugak kena cmtuh.redha je lah wlaupun berteka2 jugak kenapa.hehe.takpe, rmai lg sokong cik betty :)

April 5, 2011 at 3:47 PM

Rina.. sabar le.. ni sya tak habis2 lg porobolom BB celcom ni.. lombab n melow2.. tak leh nak main komen6x..

April 5, 2011 at 3:59 PM

Boleh ke nak unfollow balik.. Erk??? Takpe lah.. Follow dengan ikhlas lagi best kot.. Follower yang diam diam follow.. Tapi tak best jugak kan.. Dorang jadi silent reader je.. Padahal kita nak jugak baca komen.. Itu lagi menaikkan semangat buat entry terbaru.. Ye tak?

*Tetiba rasa nak follow sini. Erm, terus letak dlm bloglist..

Entry Terbaru : Alamak! Video 'Panas' Dah Tersebar..

April 5, 2011 at 4:14 PM

kesimpulannya , follow biar dengan ikhlas ..
bukan just follow then tak muncul lagi dah ~

April 5, 2011 at 4:20 PM

salam kenal..
kalo cam tu maknenyer folo x ikhlas la tu cik betty..hehehe..

April 5, 2011 at 4:23 PM

ya.. hak individu.. biarlah kami yang setia memfolo.. hehe.. jangan lupa wat apam ya.. dah letak resepi mudah itu.. :)

April 5, 2011 at 4:38 PM

lekit: moga² lah kan..

April 5, 2011 at 4:39 PM

sha: diaorang x yah singgah pun dah boley unfolo..just manage kat dashboard diaorang jer..

April 5, 2011 at 4:39 PM

sizuka: maceh la yer..nasib korang ada..

April 5, 2011 at 4:39 PM

fazz: hehe..sabo..dah overlimit kut?

April 5, 2011 at 4:40 PM

d_tieah: hai macehla sudi singgah..boleh unfolo diaorang just manage kat dashboard je..ha'ah betul bila ada komen bnyk kita lg semangat..

April 5, 2011 at 4:40 PM

nelly: betul tu..kakak follower setia nelly

April 5, 2011 at 4:40 PM

mama dhia: takpelah kan..org x suka watpe nak paksa

April 5, 2011 at 4:41 PM

effi: wah maceh..tetiba cam rajin nak buat apam kiki..

April 5, 2011 at 4:41 PM

salam petang betty~ mommy dah pollow tu dah la....g pun mommy pollow ikhlas..hee

April 5, 2011 at 4:46 PM

sy pun penah kena...dah byk kali kot...
mungkin sebab musabab yg sama dgn cik betty tu...
tp xpe la, nak wt cmne....nak marah pun x blh...

April 5, 2011 at 5:03 PM

xpe prince tetap setia gan cik betty utk dunai blog ni..hehe

xkisah la diorg nk follow ke atau silent readers janji mereka terhibur membace nukilan prince..

April 5, 2011 at 5:06 PM

takpe...pendekar akan sentiasa sokong blogger2 sekalian... hehe....

April 5, 2011 at 5:10 PM

tak apalah hilang hilang 2.. mati 2 tumbuh seribu... maju terus pantang mundur Cik!!!

April 5, 2011 at 5:14 PM

nak marah pun tak bolehkan... wau, org femes follow gitu....

April 5, 2011 at 6:10 PM

diorg dah boring kot (ye ke?)
memang selalu dah jdi mcm ni..
tapi akak punya blog best, gerenti boleh dpt lagi rmai follower~ :)

April 5, 2011 at 6:34 PM

jangan fikir sangat Rina..sorang dua yang unfollow..nanti datang yang baru pula berganti..lagipun, kita kan suka2 je..kalau sampai dapat duka nak buat apa ye tak..?

April 5, 2011 at 8:25 PM

salam singgah

entry yang kenangan silam saya tu dh terdelete.. but dh published baru

http://azrinzfamily.blogspot.com/2011/04/kenangan-silam-aku-syhh_05.html

April 5, 2011 at 9:41 PM

ala unpolo ketakadacikbetty kesah kan?cikbetty best la,byk lg blogger lain nak polo..lantak dieorg la nak unpolo pun.hehe..

April 6, 2011 at 1:28 AM

alahai..apa lah kan..cikcleo pulak takde masa nak meng unfolow org. folow mmg byk masa.keke.

April 6, 2011 at 8:48 AM

tiap org ada alasan masing2..:)

April 6, 2011 at 12:14 PM

tapi cik betty..hilang satu seribu dtg nanti...

April 6, 2011 at 8:06 PM

sabar je lah biarkan mereka nk follow ke tidak tk penting sgt yang penting pengunjung setia blog ini :) bagi bee lah tukang komen blog adalah yang paling ikhlas tau!!

April 7, 2011 at 6:42 PM

mommy: maceh ah mommy

aanie: takpalah kan..

prince: sy pon suka baca blog prince

PB: eh..betul ke dgn apa yg kulihat??PB di sini?

dzaro: yaaahh..semangat

mamaema: :)

minakumina: ramai pon kalau x folo yg bener..aduh sedih juga

kak arianna: betull..

azrine: ya sudah dibaca..maceh

puan kutu: yg penting kutu salu mai sini haa

cikcleo: bnyk sgt jalan belog nih

bunga: iyer..

shah: ya..sy dah redha..

puan bee: betul tuhh..

April 8, 2011 at 4:05 PM

huhuhu No tumpang sedih gak tp No tumpang gembira sbb yuyu dh polo rina kan hehehe...No br je dapat singgah ni cz berebut lappy haha..

April 22, 2011 at 4:54 PM

ermm..mcm2 hal jgk yea dunia blog ni :)

December 7, 2011 at 3:54 PM

camaner nak unfolow tuh, tak retilah... hahaha

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal