HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, April 12, 2011

Mmm..Donut Sangat!!

Assalamualaikum..

Taklah. Betty bukan nak cerita pasal telemovie donat yang Sheila Rusly kelaka tu.

Sebenarnya memang nak cerita pasal kuih donat. Yalah. Kuih donat yang bulat macam roda. Hidup ni kan macam roda. Macam tula betty dengan donat. Selama 30 tahun ++ betty tidak berapa sukakan donat termasuk dunkin donat. Cantik² tapi tekak tak tertarik. Begitulah jugak macam perempuan cantik. Bukan semua orang akan tertarik.

Petang yang lalu mr papa balik bawak jajan untuk betty. Sukalah sangat. Ingatkan apa rupanya donat!

Tapi orang kata rezeki tak baik ditolak. Musuh jangan dicari. Samalah macam blogging. Jangan carik musuh. Hah..tengok². Bagus tak cerita donat ini ada tauladan.

Betty pun makanlah donat² tersebut tanpa sempat snap gambar untuk buat hiasan entry ni. Keh keh keh.

Barulah betty sedar rupanya masih ada donat yang sangat sedap. Kan dah kata nasib donat pun macam roda. Sekarang dia dah ada peminat baru. Tapi bukan sembarang donat. Cuma donat dari BIG APPLE.



[Memanglah sedang jakun dengan donat big apple ini - kalian yang sudah biasa jangan ejek  T__T - kasihan betty - baru nak tahu nikmatnya donat]





notajari:
Jusco Bukit Indah saja yang ada jual donat jenis ini. Kenapa Juso Taman U takda..mencik ah.

32 comments

April 12, 2011 at 10:02 AM

angah lama tak pekena donut nie...aduhh tetiba lak mengidam lak...

April 12, 2011 at 10:02 AM

donut mahal sedap..donut urah tak sedap...huhuhu///anak ema suka makan donut murah..yang bergula tu...

April 12, 2011 at 10:29 AM

sypun jakun jugabelumpernah rasa donat big apple tuh.haha..tp nak bgtau tak pandai buat kuih donut la..

April 12, 2011 at 10:39 AM

Assalamualaikum dear. Thanks yer kerana sudi singgah dan follow blog saya. Slamat berkenalan dear. Heee. Sedap tu donat. Heee

April 12, 2011 at 10:47 AM

anak2 No pun donut tp bukan yg branded la..yg 3 singgit tu je la hehe..klo No buat dia tak cantik bulatnya..jd keriput2 huhuhu..

April 12, 2011 at 10:48 AM

tak brp layan donut mcm nie..ia sgt manis kan

April 12, 2011 at 11:03 AM

angah: sy makan first time terus dah ngidam lagi..hihi

April 12, 2011 at 11:04 AM

ema: sy tak suka donat murah..hehe..keterlaluan..

April 12, 2011 at 11:05 AM

muni: samalah..sy pon x pandai buat donat haha

April 12, 2011 at 11:06 AM

fiza: tq krn sudi singgah kembali..moga kita saling kunjung-mengunjung ya..donat ini memang sedap..

April 12, 2011 at 11:06 AM

No: oklah tu ada inisiatif nak buat..kalau rina huh memang malas! hehe

April 12, 2011 at 11:07 AM

sahrom: lelaki mmg jarang suka benda manis dan cantek mcm ni kan..samalah mcm husband dan abah sy..

April 12, 2011 at 11:40 AM

tak pernah lak rasa Donut big apple nie..selalu nak makan donut..buat sendiri jer...

April 12, 2011 at 11:45 AM

assalam, saya pun jakun juga donut tu tak pernah mkn lagi sejak dok luar ni..hehe btw tq sudi singgah my blog..saya follow yer:)

April 12, 2011 at 2:30 PM

donat sedap sedap sedap!sy ni minat sgt mkn donat.tak kisahlah donut apa pun.kalau dapat big apple, fuhhhh boleh pengsan sedapnya!lama dah tak makan big apple.huuuuu.sini tak ada.

April 12, 2011 at 3:16 PM

feza pun suka big apple. bnyak perisa tapi paling best say cheese ngan chocolic. tiap mggu nak makan. haha

April 12, 2011 at 3:18 PM

jusco s2 ada.. memang sangat suka.. dan yang cekelat tuh.. jadik peberet budak berdua tuh...
ps.. tau nape kat tmn u takde?? nanti ada orang tuh jadik bulat cam donut.. hehehe..

April 12, 2011 at 3:40 PM

sy pun x suka sgt donut...donut mahal2 mcm dunkin donut ke big apple tu ke, x penah rasa nak try...hehehe....best ek??

April 12, 2011 at 4:27 PM

ouch.. Big Apple memang sedap.. tapi antara Big Apple & J CO saya lebih suka J Co..hehehe.. lazat hingga menjilat jari.

April 12, 2011 at 4:49 PM

Makan sikit-sikit je. Nanti tepung baking powder masuk dalam badan banyak sangat terus badan jadi mantooop. Haha.

April 12, 2011 at 4:51 PM

Baru jer lepas kempunan. Sedap....

April 12, 2011 at 6:52 PM

hahaha!!!! tuh laaa...org bilang jgn tak suka sgt, nanti lama2 jadi suka...hihi~

nak try donat jco tak? mueheheheh~

April 12, 2011 at 7:17 PM

Ini lah satu2 kuih yg lulus sy buat.. selalu jugak buat coz anak2 suka.. tp tak setanding le donut di pasaran..

April 12, 2011 at 8:07 PM

urmm yummy..yummy.. teringinnyer nk mkn! sedap2 pernh ngapngap big apple neh.. tp kat cni xder.. sedey=(..

** ermm jgn cubit tau, aii dh folo blog u.. jemput ler dtg ke blog kter plak..
http://kisahkami83.blogspot.com

April 12, 2011 at 8:48 PM

"suka komen norhafiza(NO)..akak pun tak penah makan donat branded.selalu beli yg 3 ketoi singgit jer..dulu2 ms ank sorang dua..pernah jugak masuk dunkin donat,pastu sampai skrg tak penah lagi...donat big apple tu lg tak penah.."

April 12, 2011 at 11:25 PM

fuh...sedap tu cik betty.....aduh...tiba2 ku rindu pada donut!!!sedapppppppnyaaaaaaaaa...")

April 13, 2011 at 8:58 AM

xsukla donat..

April 13, 2011 at 9:40 AM

pssttt tp jgn mkn bebanyak tau donat nnti gebu lak cam donat.ratu ni dah gebu dah :)

April 13, 2011 at 10:31 AM

shah: cubalah rasa..sedap tahu

nieza: tima kasih kembali..nnt dah balik m'sia boleh beli sekali sekala..

izzati: sy juga dah jd pencinta donat big apple..

feza: betul..sy dah x sabar nk ajak hubby makan lg..

effi: hep! bulat² jgn sebut hehe

aanie: dunkin donat x sdp..big apple sedap tau..

farah: jCo? oh kena cuba ni..

miss tira: takpa..bdn sy cicak kubeng pun kalah..hehe

pena rozie: kasihan..

gb: tukan..camtu jugak dgn org..jgn benci sgt nnt jatuh sayang..hehe..jco..nak cubalah..

fazz: inilah antara kueh yg sy x penah cuba buat heheh

Luna@: kasihan..bkn semua tpt ada kan..x aci tul

kak pia: donat 3 ketoi singgit sy x gemar sgt

keli: oh ada lelaki yg suka donat juga ye..

bunga: sedaplah..hehe

April 13, 2011 at 6:36 PM

wah~ lma xmakan big apple.. rindu~ dah la sedap tu memang tersangatlah sedap! sehingga menjilat bibir

April 13, 2011 at 6:49 PM

kesian betty huhu.. sapa suruh benci donat dulu..?? hehe, zte pun tk suka sgt donat, suka yg original celup gula tu jerk! betapa kolot kan.. hihi

July 4, 2012 at 9:43 AM

saya suka dunkin donat tapi dah tahan bau bila lalu kat kedai dia tuu..huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal