HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Friday, March 11, 2011

Blogger Baru Berkumpul di Bangku Kosong

Assalamualaikum..

Hari ni cik betty nak ceriakan hari dengan menjoin segmen. Segmen pakat² duduk² dekat bangku kosong biar sampai penuh. Segmen ni sesuai untuk orang baru² dan jugak orang lama rasa baru..hua hua...cik betty kira barulah. Siapa yang rasa baru nak join jugak boleh main kelik² banner budak cute bawah ni..




Sekarang nak kena main cerita hikayat 1001 malam pula yer anak²..


Bila start blogging dan kenapa?

Hmm..start blogging bulan Nov 2010..baru kan..baru kan..hua hua..dah kata dah. Tapi bukan dekat cik betty tapi kat >>SINI. Blogging sebab hendak berbisnes onlinelah. 

Tapi kan tapi kan..lama² terjatuh chenta nak tulis²..terpengaruh lagi. Tu yang cik betty nih terlahir pada bulan Dec 2010. INI ialah entri innocent cik betty yang pertama hua hua hua..


Apa yang nak dicapai dalam berblogging?

Satu..mestilah kemajuan dalam online bisnes. So far so good. Kita tak pandai berkata² di mulut..kata orang dalam mulut ada emas (konon cam pendiam ah tu). Sebenarnya ada gigi putih berseri dengan lidah jer. Jadiknya kita gunalah medium blog untuk membagi tahukan pada orang ramai tentang keperluan guna produk kita itu.

Dua..nak follower ramai². Macam syahdu gitu kalau bukak blog takda orang follow bukan kah..hua hua hua..

Tiga..nak orang berbudi pekerti komen banyak² kat setiap entri ditulis..komenlah komenlah..nah choclairs sebijik.

Empat..kalo dapat income tambahan sebab main tepek² chek nuff dengan HB itu satulah berita yang menggembirakan untuk cik betty. So far not so good..hua hua hua. Tapi serious tak mengharap sangat sebab tak tahu menahulah blogging boleh dapat duit (naiflah sangat kononnya).

Lima..moga dapat jadik penulis terkenal yang memberi inspirasi kepada kaum wanita satu hari nanti yang ntah bila jadik realitinya hua hua hua..(berangan tahap tak boleh diterima oleh akal yang logik)

Sudahla kan..tulis² panjang menyampah pulak orang nak baca. Sayonara untuk pagi ini. Nak pegi masak nasik.





11 comments

March 11, 2011 at 12:10 PM

mama pon suke menulis. Dulu-dulu cecita nak jadi penulis novel haha...last2 jadi laen...Jadi blogger pn ok la kan ^__^

March 11, 2011 at 12:16 PM

Good Luck! teruskan menulis..Ariana tumpang baca..:)

March 11, 2011 at 1:40 PM

org berjaya sbb ada angan2.. teruskan berangan. kekekeke

JUALAN MURAH! HANYA RM10 UNTUK SEKS BERSAMA GADIS 17 TAHUN

March 11, 2011 at 2:04 PM

nak try join blog tu la..
al-maklumlah sy kan org baru..

March 11, 2011 at 4:07 PM

nak join gak la

March 11, 2011 at 4:13 PM

memang hebat cik betty nie...otak memang business je....good luck

March 11, 2011 at 4:46 PM

mamaleesya: ha..samalah sy kan..berangan nk jd penulis novel tu masih ada sampai sekarang tp macam xda idea gitu nak mengarang apa..jd kita guna medium blog ni dulu buat asah bakat yg tumpul tu hua hua hua..

March 11, 2011 at 4:47 PM

ariana: baca tau baca tau..

March 11, 2011 at 4:48 PM

lekit:hua hua..tengah beranganlah ni..

halila:joinlah joinlah..jom penuhkan bangku kosong hua hua hua

March 11, 2011 at 5:05 PM

sha: hah join cepat sebelum penuh

shah-kayrul: manala ada oatk bisnes..otak orang jer hua hua hua

March 20, 2011 at 4:04 AM

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal