HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Friday, March 11, 2011

Raja Lawak 5: Man Peserta Pilihan Cik Betty

Assalamualaikum..

Hua..hua..hua..malam ni dengan bersejarahnya cik betty tidak tertidur ketika menonton Raja Lawak 5. Apatah pelik cik betty ni kan. Orang tengok ketawa tapi cik betty asyiklah nak tertutup mata. Sebenarnya bukan salah cik betty tapi baby zikri nih ha asyik suruh ibunya baring² sambil² dia mengempeng (hah..korang tahu tak istilah berbunyi kejawaan tu?) sesedap rasa. Mestilah mata pun pejam kan bila kepala dah letak kat bantal yang empuk lagi gebu tu.

Peserta yang terpilih pegi ke final Man, kumpulan R2 dan jugak balas. Peserta tahun ni cik betty tidaklah familiar sangat sebab memang tiap kali tengok cik betty tido tanpa disengaja atau mensibukkan diri membuat kerja² lain. Masa zaman Nabil dulu cik betty tengok dengan gigih dan ketawa dengan hebat juga. Tahun berikutnya Sepah oklah juga tapi tahun berikutnya lagi kumpulan kecik macam tak cukup umphh lah.

Tahun ni cik betty rasa Man boleh menang. Wah..macam ahlil nujum pak belalang pulaklah cik betty nak main ramal². Itu peserta pilihan cik betty. R2 ok balas pun ok. Tapi kumpulan balas ini selalulah ada double² meaning kan lawaknya. Tak habis² nak metaforakan burung. Harap² final nanti diaorang ada idea best sikit daripada nak cakap pasal burung diaorang semata².


[gambar man pinjam kat google: hua hua..]


Bagi peminat Raja Lawak yang tegar bolehlah pegi Shah Alam Convention Center 18 Mac nanti dapat tengok live lagi kan. Tapi cik betty tengok kat rumah aje.

Babailah. Cik betty ngantuk ah.

17 comments

March 12, 2011 at 6:54 AM

xdpt tngk raja lawak td..tetido lak.. T.T

March 12, 2011 at 9:51 AM

elly: hah..tula kan..nnt tgk siaran ulangan eh..

March 12, 2011 at 12:25 PM

emmm.. tak berapa nk best la peserta kali ni..
tapi tetap vote... zizan..haha..

March 12, 2011 at 1:21 PM

halila:tp lagik ok berbanding thn lepas punya..thn lepas rina x gelak langsung..zizan mmg best ah!

March 12, 2011 at 1:24 PM

man tu pon ok...
lwak dia tu menjadilah jugak....
insyaallah...
dia boleh buat yg terbaik..amin.........

March 12, 2011 at 1:28 PM

makcik tak de astro, makcik ajar kat sini ye

untuk kulit

Untuk 250gm butter atau planta daisy

telur 2 biji (satu ambik kuning je)
icing sugar 100grams

Blend butter ngan gula sampai hancur, buh sikit esen vanila dan pewarna kuning telur. Dah kembang, masukkan telur, blend algi.stop masukkan tepung gandun. quantity tak boleh nak sebut, sebab tangan bety yang rasa, jangan adun terlalu keras, agak boleh tepek kat acuan tart udah.bakar 20 minit suhu 200 darjah celciul depend ngan oven masing-masing. sejukkan


isi tart

cream cheese 250 grams
telur sebiji
essen vanila sikit
planta 50grams
icing sugar 100 grams
pukul cream cheese +planta +icing sugar sampai kembang . buh essen , lepas kembang semua baru buh telur sebiji. picitkan bulubery jem kat tengah kulit tadi , lepas baru buh cheese menutupi jem tadi .calitkan jem sikit atas permukaan, corakkan ngan lidi atas dia. bakar lagi pada suhu 100 celsius selama 10 mint. jangan terlalu lama nanti permukaan dia tak cantik

okey kurang paham tanya ye.

March 12, 2011 at 2:09 PM

farhan:bolehla lawaknya menghiburkan hati den

cik ina:amboih kat sini pun boleh ajar yer..mekasih haa..

March 12, 2011 at 2:47 PM

x bez la lawak2 dyeowg..mcm buat2 je..


follow my blog

sayangcoco.blogspot.com

thanx

March 12, 2011 at 7:01 PM

selalunya rancangan realiti ni 1st jer ok.. lepas tu makin lama makin krg power

March 12, 2011 at 7:36 PM

folow da blog kak rina ;) suka gak ek tgk raja lawak...hanan xpenah tgk pn...rumah sewa xde astro..huuu

March 12, 2011 at 8:51 PM

fiq: oklah tu..bkn senang nk buat org ketawa..tp rs lagik ok berbanding last yer..

lekit: yerlah..mcm AF gak..nasib ah nk ditamatkan dah

hanan: hua hua..sian diaa..xla suka tgk sgt tp oklah drpd takda benda nk tgk..

March 13, 2011 at 1:26 AM

salam....

betul..saya paling gelak time man wat lawak..."gelagat nenek dia panggil tu pun lucu..

moga man jadi juara RL tahun ini

March 13, 2011 at 5:21 AM

salam cik betty..
tq so much follow blog abg eq..dan terima kasih juga drop komen kat blog abg eq..
abg eq buat PhD dalam occupational safety n health-focus pada pekerja shift malam.

March 13, 2011 at 12:24 PM

dah nak last ke....

musim ni tak pernah tgk pun..tak kenal pun...

March 13, 2011 at 10:57 PM

sekamar: yer..lawak nenek tu paling bestt

abg eq: wah..terharu abg eq sudi dtg sini

mamaema: ha'ah..nest week dh final..rina pon tgk kengkadang jer..

March 14, 2011 at 12:18 PM

ye la rina..No puka kat Man ni..mmg selamber je dia..harap2 dapat juara la walopon no tak undi hehe..lawak dia mmg buat kita ketawa tak hengat haha

March 30, 2011 at 2:02 PM

suka Man!! lawak dia relax je memang layak dia jadi juara...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal