HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Sunday, March 20, 2011

Cerita Tertangguh: Kalau Diberi Pilihan Sate Hj Samuri Dengan Sate Biasa..

Assalamualaikum..

Tak habis² dengan cerita sate..jangan marah lah.

Sebenarnya cik betty ingin mentulis ini daripada hari menulis entri satay tulang yang menyedapkan..tapi cik betty rasa bimbanglah. Ntah apa yang dibimbang kurang pasti. Memang suka bimbang tidak tentu pasal.

Tapi cik betty cuma nak mentulis daripada sudut lidah dan tekak seorang pelanggan sahaja. Manalah tahu mereka terbaca entri picisan ini bolehla mereka berusaha dengan keras mempertingkat mutu produk mereka. Memang dasar sangat perasan diaorang nak baca entri kau kan. Wakakak.

Kalau diberi pilihan antara sate biasa dengan sate kajang hj samuri tu cik betty lebih suka memakan sate biasa. Sebab: sate biasa dagingnya lebih kecil dan garing berbanding sate hj samuri tersebut yang besar dan keras. Tapi sudah memang trademark sate hj samuri besar². Jadi tak perlulah kau nak menyangkal tentang hal itu. Dan lagi sate hj samuri yang cik betty makan haritu macam sejuk sikit. Agaknya diaorang dah bakar dari semalam tak?




notakaki:
Ini lidah dan tekak cik betty punya rasa. Lain orang lain lidah dengan tekaknya. Maka cita dan rasa anda tak sama dengan cik betty. Oleh itu, diharap peminat sate hj samuri jangan marah cik betty ya.

13 comments

March 20, 2011 at 11:07 PM

heheheh..
tadi ayu masuk blog geng2 blogger pun depa dok tayang ttg sate samuri gak..
depa kata tax mahai..

March 20, 2011 at 11:15 PM

tu la..mkn sate kat kedai biasa lagik best..takda tax..takpalah..itu kira lastla kut mkn sate samuri..

March 20, 2011 at 11:59 PM

emm memang ptot komplen la cik betty.ape bg sate sejuk!klu pak mertua sy lama dh p sound.kihkih...

March 21, 2011 at 12:11 AM

No setuju sesangat rina..masa No duk kajang dulu No rela makan sate yg d gerai2 tepi jalan tu..lagi sedaaaaap. Kesnya sama la rina dah la sejuk, tak sedap dan ada kadang2 bau asap la plak huhu

March 21, 2011 at 1:12 AM

Suka je satay kajang tp mmg satay kecik2 comel2 20sen tu lg sedap..hehe..

March 21, 2011 at 6:46 AM

sate hj samuri kalau makan kat cawangan dia memang hampeh. cuba kalau pergi kajang kat tempat dia sebenar, memang panas, dia bakar pun betul punya bakar.,

March 21, 2011 at 9:06 AM

SATAY HJ SAMURI DH JADI SATAY INDON LA..BAIK MAKAN SATE BIASA HUHUHUHHH

March 21, 2011 at 10:20 AM

sate mmg sedao kalau dimakan panas2 wpon pun tu sate biasa..janji mengenyangkan.. =)

March 21, 2011 at 11:17 AM

ema pun pernah makan sate yg sejuk di dalam..hangus dekat luar...huhuhu...

March 21, 2011 at 12:10 PM

pergh. pedas sungguh komen sahrom. hahahaha!!!

*haritu kite mkn sate samuri dgn parents. this time kualitinya lebih baik dari sebelumnya. teruskan komplen, nanti diorg akan improve la. kalau tak sampai ke sudah diorg tak sedar kan? hu~

March 21, 2011 at 1:26 PM

kalau diberi pilihan sate biasa ngan sate hj samuri lebih suka pilih sate biasa...sate hj samuri memang dah tak sedap...kekadang order pun dapat sejuk gak...pastu keras nak mampus plak tue....

March 21, 2011 at 5:16 PM

puan kutu: dasar malas nak bising..karang dia kata eleh order sikit kecoh lebih..hehe

No: ada bau asap tu..hehe..lama sgt kut bakar kat asap..

rizal: 20 sen ker? taklah sate kecik pun dh mahal jugak skarang 50 sen kut kalau kt johor

cik ina: tula kita pegi yg cawangan..agaknya tu psl x sedap..

sahrom: satay indon camtu eh rsnya?

prince: sy mkn satay sbb nk sedap jer hehe

mamaema: sah la tu sate semalam tu..

gB: gB mkn kat kajang betul sedap agaknya..kakak mkn kat cwngn..hampeh

shah: samala kita..hehe

June 10, 2012 at 2:41 AM

cik betty... saya baru jer upload gambar2 masa makan kat satay hj samuri shah alam branch. ok la rase nye tapi tak de la special sangat hanya kuah dan sambal dia jer yang bolih puji lain dari yang lain. Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan makan makan hehehe...review restoren2 menarik yg saya pegi...dan kalu bolih follow yer blog saya TQ TQ TQ

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal